EXCLUSIV/ Megascandal cu subvenţii europene în comuna gălăţeană Tudor Vladimirescu FOTO

EXCLUSIV/ Megascandal cu subvenţii europene în comuna gălăţeană Tudor Vladimirescu FOTO

Oamenii au fost pe punctul de a-l lua la bătaie pe medicul veterinar, Foto Bogdan Dimofte

Zeci de fermieri au vrut să îl linşeze pe medicul veterinar după ce acesta le-a luat între 100 şi 200 de lei ca să le spună dacă pot beneficia de subvenţia pentru animale.  A fost nevoie de intervenţia poliştilor din comună şi a unei echipe operative de la IPJ Galaţi pentru a a-i calma pe oameni, care au fost pe punctul de a-l agresa fizic pe medicul veterinar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sătenii din comuna Tudor Vladimirescu au fost înştiinţaţi în urmă cu câteva zile de asistenta medicului veterinar din localitate că trebuie să treacă pe la cabinetul veterinar pentru a le fi verificate dosarele ce vizează obţinerea subvenţiei europene în valoare de 500 de lei pe cap de animal.

GALERIE FOTO AICI

Oamenii au plătit între 100 şi 200 de lei pentru a afla ulterior de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Galaţi că serviciul este gratuit. Furioşi, fermierii au dat buzna vineri în curtea dispensarului veterinar din comună şi i-au cerut explicaţii medicului veterinar Florin Rădulescu.

„Mi-a cerut două milioane de lei pentru nimic. Nu a făcut nimic să merite banii ăştia. Bărbatul meu e bolnav acasă şi nu i-am luat medicamente ca să îi plătesc lui. Vreau banii înapoi!”, ne-a declarat Vasilica Stan (62 de ani).

Scăpat de poliţişti

A fost nevoie de intervenţia poliştilor din comună şi a unei echipe operative de la IPJ Galaţi pentru a a-i calma pe oameni, care au fost pe punctul de a-l agresa fizic pe medicul veterinar. Întrebat de noi în ce au constat serviciile veterinare oferite oamenilor, medicul veterinar Florin Rădulescu ne-a răspuns în răspăr: „Servicii de consultanţă dom!le Asta-i bună!”.

Fermierii nu a vrut cu nici un preţ să-l lase pe medic să părăsească incinta dispensarului până nu îşi recuperează banii. Poliţiştii au fost nevoiţi să facă un cordon pentru a-l scoate pe medicul veterinar din mijlocul mulţimii furioase. „Îl ducem la Poliţie pentru declaraţii. Oamenii pot veni pentru a depune plângere împotriva lui”, ne-a declarat şeful de postul, agentul şef Costel Ciontu.

„Cum ne-a putut minţi în asemenea hal?”

Fermierii din Tudor Vladimirescu nu îl mai vor în comună pe medicul veterinar după ceea ce ei numesc „o jecmăneală în toată regula”.

Nici nu după ce plecat escortat de poliţişti la postul de Poliţie din localitate, medicul veterinar Florin Rădulescu nu a scăpat de săteni. Pe biciclete sau pur şi simplu pe jos, oamenii l-au urmat în speranţa că îşi vor recupera banii.

„Eu vreau banii. Dacă îmi dă banii, îl lăsăm să plece”, ne-a declarat Elena Ilie (46 de ani). Poliţiştii le-au explicat că nu le pot returna sumele de bani pentru că s-a declanşat o anchetă în acest caz iar acest lucru se poate întâmpla doar în urma unui proces penal.

„Să pierdem ani de zile prin tribunale pentru că ne-a luat banii? Cum este posibil aşa ceva? Păi îi spargem maşina şi gata”, le-a dat replica poliţiştilor un alt sătean, Anton Gheorghe (35 de ani).

Incidentul a fost condimentat şi cu momente comice. La un moment dat un fermier şi-a amintit că medicul veterinar i-a pricinuit un necaz. „A venit acum câteva luni să-mi vaccineze motanul. A doua zi motanul a murit. Mi-a luat şi bani pentru asta”, ne-a declarat pe un ton grav Ion Gherghe (66 de ani).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările