Câţiva tineri din Galaţi invită locuitorii oraşului să curăţe de gunoaie malul Dunării de ziua fluviului

Câţiva tineri din Galaţi invită locuitorii oraşului să curăţe de gunoaie malul Dunării de ziua fluviului

FOTO Arhiva Adevărul

Evenimentul este programat pentru 29 iunie 2018, urmând să se desfăşoare cu precădere în zona Falezei Dunării de la Galaţi. Organizatorii speră să mobilizeze un număr cât mai mare de voluntari, pentru a demonstra că gălăţenilor le pasă de fluviu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un grup de tineri din Galaţi, coordonaţi de George Alin Radu şi Daniel Sobieschi, şi-au pus în gând să cureţe de gunoaie malul Dunării chiar în ziua în care comunitatea internaţională sărbătoreşte ziua fluviului: pe 29 iunie, adică în ziua în care ortodoxia îi prăznuieşte pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Potrivit organizatorilor, campania de ecologizare s-ar putea întinde până pe 1 iulie (în funcţie de decizia de grup a voluntarilor), zona principală vizată fiind Faleza Dunării de la Galaţi. Voluntarii vor aduna deşeurile din zonă în intervalul 10,00-18,00 al fiecăreia dintre cele trei zile, organizatorii fiind în discuţii cu autorităţile pentru a fi asigurată o parte din logistica necesară.

„Acţiunea reprezintă un simplu exerciţiu despre cum să faci curăţenie fără bani. Dacă vrei să vezi în continuare PET-uri prin parcuri, coji de seminţe în scara blocului şi sticle goale peste tot, să ştii că tocmai ai pierdut câteva secunde din viaţă citind acest text care nu te priveşte. Dacă însă te-ai săturat de toate acestea, te poţi înscrie ca voluntar şi împreună vom schimba oraşul”, a trasnmis George Alin Radu un apel către potenţialii voluntari.

Statisticile realizate în ultimii ani arată că un gălăţean produce zilnic în jur de 2,5 kilograme de gunoi. Anul trecut, salariaţii serviciului public de salubrizare Ecosal au colectat şi transportat la groapa de gunoi peste 100.000 de tone de gunoi.

citeste totul despre: