13 persoane izolate la domiciliu, în Galaţi, după ce s-au întors recent din China. Care sunt simptomele coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Este vorba despre opt cetăţeni români şi cinci chinezi care s-au prezentat la medic după revenirea din China pentru a fi testaţi. Aceştia nu prezintă simptomele coronavirusului, dar autorităţile sanitare le-au impus izolarea la domiciliu.

13 persoane întoarse recent din China, opt români şi cinci chinezi, au fost verificate de medici, niciuna una dintre acestea neprezentând simptomele coronavirusului. Acestea sunt febra, tusea şi problemele respiratorii.

Cu toate acestea, persoanele în cauză au fost obligate să nu iasă din propriile case pentru următoarele două săptămâni, aceasta fiind perioada de incubaţie a coronavirusului.

În această perioadă, persoanele care au venit din China sunt monitorizate atent de autorităţile sanitare. ”Le este verificată temperatura de două ori pe zi de către medici de specialitate, ca şi starea de sănătate”, ne-a declarat medicul Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În situaţia în care vreuna dintre acestea prezintă simptomele coronavirusului, trebuie să anunţe imediat prin 112, urmând să fie transportate la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti pentru tratament de specialitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite