VIDEO Marian Oprişan ar urma să fie audiat luni, 10 februarie, în dosarul în care este urmărit penal pentru sfidarea justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Vrancea precizează că informaţiile apărută în presă cu privire la începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Consiliului Judeţean necesită lămuriri.

Consiliul Judeţean Vrancea a reacţionat astăzi la informaţiile apărute în presă, cu privire la faptul că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, din Capitală, au început urmărirea penală într-un dosar în care Marian Oprişan este acuzat pentru abuz în serviciu, după ce a refuzat să pună în executare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Începerea urmăririi penale vine ca urmare a faptului că firma Vastrans SRL Focşani a acţionat în judecată CJ Vrancea şi ARR, pentru neacordarea unei licenţe de transport călători pe traseul Focşani-Vâlcele-Cîmpineanca, pe care acestă societate opera de mai mult timp.

La 17 mai 2013, Curtea de Apel Constanţa a dat câştig de cauză operatorului de transport, obligând CJ Vrancea să-l repună în drepturi. Numai că şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, a refuzat să pună în aplicare hotărârea, favorizând astfel o firmă de casă, căreia îi acordase licenţa pentru traseul respectiv.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Vrancea precizează că prin decizia 455 a Curţii de Apel Constanţa a fost anulat dreptul operatorului Vastrans SRL de a circula pe traseul Focşani-Cîmpineanca.

FOTO: Comunicatele Consiliului Judeţean Vrancea conţin greşeli de ortografie flagrante

1

„Dacă instanţa s-a pronunţat cât se poate de clar în acest caz, Vastrans SRL a atacat hotărârea printr-o contestaţie în anulare. În cadrul contestaţiei în anulare, Vastrans SRL a solicitat casarea deciziei 455 şi trimiterea acesteia spre rejudecare Curţii de Apel Constanţa şi suspendarea executării deciziei 455 până la definitivarea contestaţiei în anulare”, se arată în comunicatul biroului de presă al Consiliului Judeţean.

Instituţia recunoaşte că magistraţii constănţeni au admis cererea firmei Vastrans, de suspendare a deciziei 455, dar că există ocontestaţie în anulare pe rolul instanţei, care se va judeca pe 17 februarie.

„Pe de altă parte arătăm că, de-a lungul timpului, domnul Vasile Novac s-a folosit de toate tertipurile avocăţeşti pentru a împiedica punerea în aplicare de către Consiliul Judeţean Vrancea a hotărârilor ce îi erau potrivnice, date de instanţe în cauze ce priveau societatea respectivă. Astfel, domnul Vasile Novac s-a folosit de plângeri penale îndreptate împotriva tuturor (de la preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi până la procurori şi judecători), de strămutări şi amânări mai mult sau mai puţin justificate şi de contestaţii în anulare”, se mai arată în comunicatul Consiliului Judeţean Vrancea.

Patronul Vastrans SRL spune că a ales să meargă la procurorii de la Bucureşti pentru că nu are încredere în justiţia din Vrancea.

„Din luna mai a anului trecut am obţinut o hotărâre judecătorească la Curtea de Apel Constanţa prin care se suspenda o hotărâre şi îndrituia Consiliul Judeţean să ne dea licenţe provizorii şi să suspende licenţele firmei Marexval Trans, pentru că au fost vicii de procedură în organizarea licitaţiilor. Această hotărâre era executorie şi definitivă. Chiar dacă era cu recurs ea îşi produce efectele imediat. Consiliul Judeţean şi cu Autoritatea Rutieră de la Bucureşti trebuia să treacă de îndată la aplicarea ei. Am făcut numeroase notificări, şi cu executorul judecătoresc, şi verbale, şi audienţe, ne-au pasat la Autoritatea Rutieră la Bucureşti, aceştia ne-au spus că ne dau licenţe dar că la propunerea Consiliului Judeţean, care este organizator de licitaţii. Consiliul Judeţean a vrut să favorizeze firma Marexval Tran , care ne-a adus prejudicii foarte mari, fiind o firmă de casă a Consiliului Judeţean care încearcă prin diverse metode să ne înlăture de pe traseu. În felul acesta am făcut plângere penală la Parchetul Sectorului 1 Bucureşti, care din luna mai a anului trecut s-a concretizat zilele trecute cu începerea urmăririi penale către persoanele învinuite, respectiv Marian Oprişan, Dragoş Bîrlădeanu, Nicuşor Halici şi directorul de la Autoritatea Rutieră. Acea hotărâre de la Constanţa a avut şi recurs iar recursul le-a fost respins. În momentul de faţă, noi stăm cu microbuzele parcate şi circulă o altă firmă ilegal şi nedrept pe acest traseu. Cum pot instituţiile din ţara asta, doar nu suntem o ţară bananieră, să nu respecte o hotărâre judecătorească, fie bună, fie rea? Ne vom constitui şi parte civilă  şi vom cere daune civile. Pierderile au sărit de opt miliarde de lei vechi. Am mers la Bucureşti pentru că aici la Focşani totul e sub papucul lui Oprişan, şi Parchetul, şi Poliţia, tot”, spune Vasile Novac, patronul firmei Vastrans.

Cât îl priveşte pe vicepreşedintele CJ Vrancea, Dragoş Bîrlădeanu, care are aceeaşi calitate ca şi Marian Oprişan în acest dosar, acesta nu a dorit să comenteze mai mult decât scrie în comunicatul de presă.

"Domnul Novac are probleme de atitudine, de comportament şi este de meserie reclamagiu", s-a limitat să spună Dragoş Bîrlădeanu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au citat, miercuri, pe făptaşi, pentru a le aduce la cunoştinţă acuzaţiile. Marian Oprişan nu s-a prezentat însă la audieri, oamenii de la biroul său de presă spunând că de fapt baronul a vrut să meargă la audieri, dar că l-a solicitarea poliţistului s-a convenit ca audierea să se facă luni, 10 februarie.

Mai puteţi citi:

Marian Oprişan, urmărit penal pentru sfidarea Justiţiei

Ce "vrăji" a mai făcut Consiliul Judeţean Vrancea cu banul public

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite