Ce "vrăji" a mai făcut Consiliul Judeţean Vrancea cu banul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul anual al Curţii de Conturi arată că instituţia condusă de baronul Marian Oprişan a creat un prejudiciu bugetului judeţului de peste 700.000 de lei, iar abaterile financiar contabile se ridică la valoarea de 3,2 milioane de lei.

Nici un an fără probleme în gestionarea banului public. Aceasta pare să fie deviza Consiliului Judeţean Vrancea, care şi în 2012 a reuşit să creeze prejudicii bugetului judeţului.

Controalele efectuate anul trecut de inspectorii Camerei de Conturi au scos la iveală că bugetul judeţului a fost văduvit cu suma de peste 700.000 de lei, prin diferite „tertipuri” puse la cale de cei care ar trebui să aibă grijă ca banul contribuabilului să fie cheltuit cu chibzuinţă.

„Plata nelegală a unor servicii informatice, care, în realitate, nu au fost prestate;contractarea şi plata nejustificată a unor prestări de servicii, reprezentând elaborarea standardelor de audit financiar, implementarea sistemului de control intern, consultanţă financiară, plata unor lucrări neexecutate (şanţuri dalate sau nepereate, amenajări trotuare, podeţe, rostuiri cu mortar bituminos etc.) la un număr de 4 obiective de investiţii privind modernizarea unor drumuri judeţene”, sunt probleme menţionate în raport.

Alte prejudicii s-au constatat la decontarea unor lucrări de transport auto şi manopera de încorporare în sol a unor cantităţi de îngrăşăminte-amendamente, neefectuate, pentru un obiectiv de investiţii de reconstrucţie ecologică forestieră pe terenuri degradate la plata unor lucrări de consolidare şi modernizare, identificate ca neefectuate, la noul sediu al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu”  dar şi decontarea de două ori a unor lucrări de amenajare drumuri judeţene.

Totodată, abaterile financiar contabile se ridică la valoarea de 3,2 milioane de lei.

Inspectorii Curţii de Conturi au lăsat termene ferme pentru recuperarea prejudiciului, dar şi pentru punerea la punct a documentelor găsite cu probleme.

Mai puteţi citi:

Consiliul Judeţean Vrancea a pregătit 630.000 de euro pentru paza imobilelor proprii, printre care şi sediul PSD

Investiţii recepţionate pe hârtie la Consiliul Judeţean Vrancea, date dispărute de inspectorii Curţii de Conturi

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite