Trei bărbaţi sunt acuzaţi că au vândut cu acte false trei munţi

Trei bărbaţi sunt acuzaţi că au vândut cu acte false trei munţi

Procurorii DNA-piteşti au stabilit că inculpaţii au vândut ilegal trei munţi din Vâlcea Foto:Arhiva

Mircea Basarabă, administrator la S.C CONSULT TURIST COMPANY S.R.L Craiova, Mihai Dan Petrulian, fost asociat la S.C. CONSULT TURIST COMPANY S.R.L, Gheorghe Deaconeasa, fost şef al Ocolului Silvic Voineasa, sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit având ca urmare producerea unor consecinţe deosebit de grave.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DNA-Piteşti au stabili că inculpaţii au desfăşurat o serie de activităţi pentru a dobândi, în mod fraudulos, terenuri forestiere situate în munţii Puru, Galbenu şi Petrimanu, din judeţul Vâlcea. Inculpaţi i-au indus în eroare pe membrii Comisiilor locale de aplicare a Legii nr. 18/1991 Voineasa şi Malaia, respectiv pe membrii Comisiei judeţene Vâlcea pentru stabilirea dreptului de proprietate privată. Mircea Basarabă, Mihai Dan Petrulian, Gheorghe Deaconeasa, au acţionat ca reprezentanţi ai unor persoane fizice, moştenitori ai unor persoane despre care au susţinut, în mod nereal, că ar avea drepturi de retrocedare asupra terenurilor respective şi, în susţinerea acestor afirmaţii mincinoase, au prezentat mai multe înscrisuri falsificate.
 
Mircea Basarabă, în calitate de reprezentant al SC CONSULT TURIST COMPANY SRL Craiova, a încheiat cu moştenitorii contracte de prestări servicii prin care se angaja să-i reprezinte în vederea reconstituirii drepturilor de proprietate în munţii Galbenu, Puru şi Petrimanu. La rândul lor moştenitorii trebuiau să plătească o sumă echivalentă cu un procent de 15% din sumele încasate în urma vânzării terenurilor reconstituite, aspect care s-a concretizat.
 
DNA a trimis dosarul în judecată 
 
Mircea Basarabă, Mihai Dan Petrulian, Gheorghe Deaconeasa, sunt acuzaţi că au vândut ilegal trei munţi din Vâlcea. Procurorii DNA-PiteŞti i-au trimis în judecată, iar dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Vâlcea. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 26 martie
 
Inculpaţii Mircea Basarabă şi Mihai Dan Petrulian în perioada iunie 2004-august 2006 au beneficait de foloase materiale necuvenite prin obţinerea unor retrocedări frauduloase. Cei doi bărbaţi au apelat la ajutorul unor funcţionari din cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea. Gheorghe Deaconeasa a identificat a identificate terenuri forestiere al căror beneficiar ar fi trebuit să fie Statul român. Au reuşit să inducă  d în eroare o serie de funcţionari, iar astfel cei trei au reuşit să deposedeze statul român, în mod fraudulos, de terenuri cu vegetaţie forestieră pe care, în scurt timp, le-au şi înstrăinat către alte persoane.
 
Procurorii DNA-Piteşti au stabilit că valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ 3.600.000 de euro.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările