Un container cu 25 de tone de deşeuri de cauciuc, sosit în Portul Constanţa, a fost returnat în Marea Britanie

Un container cu 25 de tone de deşeuri de cauciuc, sosit în Portul Constanţa, a fost returnat în Marea Britanie

Continutul containerului foto: Poliţia de Frontieră

Continuă să sosească în porturile româneşti containere cu deşeuri. Atunci când autorităţile le depistează, acestea sunt returnate în ţara de origine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au efectuat controlul fizic asupra unui container aflat în Portul Constanţa Sud Agigea, încărcat cu deşeuri.

Controlul a avut loc luni, 19 aprilie, în urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud.

Containerul sosit din Regatul Unit al Marii Britaniei era încărcat cu anvelope verzi – deşeuri de cauciuc, în greutate de aproximativ 25.000 kilograme. Destinatarul lui era o firmă de pe raza judeţului Vălcea care efectua activităţi de import în România.

„În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României, cât şi returnarea containerului încărcat cu deşeuri de cauciuc către ţara de origine”, transmite Poliţia de Frontieră.

De la începutul anului, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au dispus returnarea a 20 de containere cu deşeuri. Ele au venit din ţări precum Slovenia, Germania, Portugalia sau Canada.

Citeşte şi:

Cum a ajuns România groapa de gunoi a Europei. „Scotocim prin deşeurile altora”

Containere cu deşeuri inutilizabile, aduse în Portul Constanţa din Occident VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările