Manevre militare navale româno-ucrainene la gurile Dunării şi în zona Insulei Şerpilor

Manevre militare navale româno-ucrainene la gurile Dunării şi în zona Insulei Şerpilor

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu”                                                    FOTO navy.ro

Manevrele militare se vor desfăşura joi, 20 septembrie. Forţele Navale Române vor participa cu corveta „Contraamiral Horia Măcellariu”, iar militarii ucraineni cu două vedete rapide.

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” va desfăşura joi, 20 septembrie, o serie de exerciţii pe mare, în comun cu două vedete rapide de patrulare ale Ucrainei, în raioane maritime din proximitatea gurilor Dunării şi a Insulei Şerpilor.

Activităţile au ca obiective realizarea interoperabilităţii la nivel tactic şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre Forţele Navale Române şi Forţele Navale ale Ucrainei şi fac parte din planul cu activităţile internaţionale ale MApN.

După degradarea situaţiei de securitate din bazinul Mării Negre din anul 2014, prin anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă şi destabilizarea din estul Ucrainei, activităţile de instruire comune ale militarilor din statele NATO şi din Ucraina s-au diversificat, atât în spaţiul terestru, cât şi în mediul maritim şi cel aerian, pentru a asigura o prezenţă militară constantă în vederea asigurarea păcii, securităţii şi stabilităţii pe flancul estic al Alianţei.

Pe aceeaşi temă:

Marinarii militari dau startul seriei de manifestări dedicate Zilei Marinei Militare

Misiune NATO supravegheată de nave şi aeronave ale Federaţiei Ruse. „Operaţiunile desfăşurate de noi sunt transparente”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: