Două turiste din Germania, aflate pe un iaht în derivă, salvate de poliţiştii de frontieră

Două turiste din
Germania, aflate pe un iaht în derivă, salvate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră au salvat două turiste de pe un iaht în derivă         FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pe fluviul Dunărea pentru salvarea a două turiste din Germania, aflate pe un iaht în derivă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au primit luni după amiază în dispeceratul S.P.F. Isaccea un apel tip „S.O.S.”, pe frecvenţa canalului 16 internaţional, din partea unui iaht sub pavilion Germania, care naviga pe fluviul Dunărea.Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat cu o ambarcaţiune tip Onix, care s-a deplasat la locul indicat, unde au observat iaht-ul care plutea în derivă, având două femei la bord.

Deoarece ambarcaţiunea avea probleme tehnice la sistemul de propulsie, poliţiştii de frontieră au decis să o remorcheze în siguranţă la mal. Cele două persoane de la bord, de cetăţenie germană, Julia B. şi Verena A., ambele în vârstă de 31 ani, nu au necesitat asistenţă medicală de specialitate, fiind în afara oricărui pericol.
Cele două turiste au declarat că efectuau o croazieră pe Dunăre, destinaţia finală fiind portul Sulina.

Vă mai recomandăm:

Un moldovean şi doi ucraineni, în derivă cu iahtul pe Marea Neagră

Iaht cu trei cetăţeni străini la bord, în derivă în Marea Neagră. Garda de Coastă a recuperat pasagerii şi ambarcaţiunea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările