Cine făcea parte din reţeaua de jaf a trenurilor din Portul Constanţa. Poliţişti, paznici, ceferişti ţineau hoţilor „de şase“

Cine făcea parte din reţeaua de jaf a trenurilor din Portul Constanţa. Poliţişti, paznici, ceferişti ţineau hoţilor „de şase“

Portul Constanţa, atacat de hoţi Foto Arhivă Adevărul

O reţea de jaf care acţiona în Portul Constanţa, vizând garniturile de tren încărcate cu marfă, a fost anihilată. Din gruparea de hoţi făceau parte poliţişti, paznici şi ceferişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un număr de 12 suspecţi au fost ridicaţi joi, 23 aprilie, de anchetatori în urma descinderilor.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa au efectuat 10 percheziţii la mai multe persoane suspecte de implicare în infracţiuni de corupţie săvârşite în Portul Constanţa.

Ofiţerii DGA au pus în aplicare 12 mandate de aducere a suspecţilor la investigaţii. Printre aceştia se află 5 agenţi de poliţie. Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi furt calificat, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu.

În luna noiembrie 2014, Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la faptul că o reţea de persoane sustrage produse petroliere, alcool şi îngrăşăminte din vagoanele de tren care întră în Portul Constanţa. Din verificări rezulta faptul că gruparea era sprijinită de lucrători ai SN CFR Marfă SA, paznici din porţile de acces în port şi agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa. Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Cercetările continuă.

Vă mai recomandăm

Protestele în Portul Constanţa au fost reluate. Sindicaliştii şi operatorii cer demiterea administraţiei impuse de Radu Mazăre

Portul Constanţa, cel mai atractiv de la Marea Neagră. Destinaţiile preferate ale turiştilor care vin pe calea apelor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările