Cea mai mare plăcintă dobrogeană se coace la Mangalia

Placinte dobrogene cu brânză, plăcinte tătărești și turcești - giantak, sarbuma, suberek, baclavale, cobete – o sumedenie de bunătăți se vor coace sâmbătă dimineață, de la ora 10.30, la Hotelul Paradiso din Mangalia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre tradiționalul Festival al plăcintelor dobrogene, la care participă gospodine din Mangalia, dar și turiste.  Li se alătură candidatele la titlul de Miss Diaspora, tinere din comunitățile românești de pretutindeni care își vor etala cunoștiințe culinare.

FOTO Constanţa: Ele sunt cele mai frumoase românce din diaspora!

Mâine seară, ca preambul al competiției Miss Diaspora, de la ora 20.00, tot la Hotel Paradiso, va avea loc o retrospectivă a edițiilor precedente ale concursului. Iar duminică seară, de la aceeași oră, se dă startul concursului de frumuseţe şi spiritualitate românească, adresat  tinerelor de origine română de peste hotare. Acestea vor susţine mai multe probe,  printre care un test de cultură românească  şi prezentarea unui proiect  de promovare a  imaginii României în lume.

În urma preselecţiei, în finala din acest an a concursului  vor fi prezente cele mai frumoase  tinere din  stăinătate, reprezentând 16 ţări : Australia, Austria, Belgia, Canada, Germania, Italia, Marea Britanie, Rep. Moldova, Palestina, Portugalia, Serbia, Spania, SUA, Suedia, Turcia şi Ucraina.

Petreceri pe litoral. Vezi aici ce vedete vin la mare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările