Activiştii din Mangalia au înfiinţat o asociaţie pentru a continua războiul cu exploatarea gazelor de şist

Activiştii din Mangalia au înfiinţat o asociaţie pentru a continua războiul cu exploatarea gazelor de şist

Grupul de iniţiativă DobroGeea din Mangalia - ecologişti contra gaze de şist FOTO DobroGeea

Activiştii de mediu care sunt împotriva exploatării gazelor de şist în sudul Dobrogei vor să acceseze fonduri europene în cadrul unei asociaţii non-profit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia este non-profit şi se va numi „DobroGeea“ (dobro – bun, geea - pământ).

Astfel, activiştii de mediu vor putea să acceseze fonduri europene sau să primească sponsorizări din partea celor interesaţi: societăţi de turism, societăţi agricole, simpli cetăţeni.

„Noi, grupul oamenilor implicaţi în protestele faţă de exploatarea gazelor de şist în sudul Dobrogei, dorim să informăm cetăţenii de la sate despre această problemă.

Dorim să înfiinţăm asociaţia non-profit „DobroGeea“ (dobro = bun, geea = pământ), pentru a putea lupta paşnic, în limitele legii, împotriva începerii exploatării gazelor de şist în sudul Dobrogei, pentru a păstra pământul Dobrogei curat, bun pentru agricultură, aşa cum l-am primit de la strămoşii noştri, neinfestat cu toxinele ucigătoare ce ar putea rezulta în urma diabolicei metode a fracturării hidraulice, folosite în extragerea gazelor de şist.

Constituirea într-o asociaţie ne va oferi posibilitatea de a accesa fonduri europene sau sponsorizări din partea factorilor interesaţi de activitatea noastră: societăţi de turism, societăţi agricole, simpli cetăţeni etc“, spun activiştii.

Cheltuielile cu deplasările în satele din sudul Dobrogei, tipărirea de material informativ şi alte mici cheltuieli de organizare au fost efectuate, în cea mai mare parte, din propriile lor contribuţii sau au fost sprijiniţi de români din afara ţării.


Activiştii de mediu au obţinut rezervarea numelui asociaţiei, care va fi valabil până în iulie 2014, însă au nevoie de o sumă bani pentru a parcurge şi celelalte etape până la legalizarea deplină a asociaţiei (legalizare notarială, deschidere cont bancar, sediu asociaţie, etc).

Cei interesaţi pot solicita informaţii la adresa de email dobrogeea@gmail.com. Aici vă puteţi lăsa numărul de telefon, pentru a putea primi lămuriri detaliate.

Activiştii din Mangalia au mărşăluit împotriva exploatării gazelor de şist în sudul judeţului Constanţa în mai multe rânduri.
Prospecţiunile de la Constanţa au început în zona satelor Plopeni şi General Scărişoreanu în toamna anului trecut.

Vă mai recomandăm:

Artist din Mangalia, ridicat de jandarmi la protestele din faţa Guvernului. La Constanţa, colindul protestatar a răsunat în intersecţiile oraşului

FOTO Protest paşnic prin centrul Constanţei: „Vrem dezvoltare fără exploatare“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările