VIDEO Copreşedinte ACL Cluj: „înscenări, minciuni şi manipulări grosolane în spaţiul mediatic”

VIDEO Copreşedinte ACL Cluj: „înscenări, minciuni şi manipulări grosolane în spaţiul mediatic”

Circa 10.000 de clujeni au participat la manifestaţiile de ieri. FOTO: Andrei Dascalescu

Marius Nicoară, copreşedintele ACL Cluj, susţine că filmul apărut în mediul online, în care un tânăr ar primi bani pentru a participa la manifestaţia de sâmbătă - când în centrul oraşului circa 10.000 de persoane au protestat împotriva modului în care s-au desfăşurat alegerile în diaspora, este o înscenare a PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu privire la aşa zisa filmare a unei scene în care persoane care nu se văd discută despre primirea unei sume de bani la mitingul de protest anti-Ponta de la Cluj-Napoca, facem precizarea că nici noi şi nici conducerea ACL în ansamblu nu am fost implicaţi în organizarea acestui mitingşi nu am oferit sub nici o formă avantaje financiare sau de altă natură manifestanţilor de sâmbătă”, a transmis Marius Nicoară copreşedinte al ACL Cluj, după ce în mediul online a apărut un filmuleţ în care un tânăr primeşte o sumă de bani, iar în fundal se aud scandări anti-Ponta. Filmul a apărut pe un canal de youtube - România liberă TR, pe care este postat doar acest video. De asemenea, ataşat la filmuleţ este presupusul dialog: „Ba uite 150 de lei de la Mircea!/ O sa mai dea Nicoara înca 600/ Dă-i în p... pe toţi! Doar ata au putut?”
Practici comunisto-securiste
 
„O asemenea acuzaţie poate veni doar din partea unei forţe politice care trăieşte din practici comunisto-securiste, conduse în prezent aşa cum ştim de foşti ofiţeri acoperiţi şi care îşi închipuie că un miting cu peste 10.000 de participanţi putea fi organizat prin cumpărarea cetăţenilor. Este evident că PSD se teme de nemulţumirea crescândă a românilor din ţară şi din străinătate faţă de guvernarea incompetentă şi coruptă pe care o practică şi încearcă să discrediteze mişcările de protest din ţară prin înscenări grosolane, jignind astfel miile de oameni de bună credinţă, veniţi să îşi strige nemulţumirile în stradă”, scrie Marius Nicpară. 
 
Inducere în erorare a organelor judiciare
 
„Faţă de propagarea în spaţiul mediatic a unor astfel de grave înscenări, menite să discrediteze un protest la care au participat peste 10.000 de persoane, ne rezervăm dreptul de a depune plângere penală împotriva autorilor care au realizat înscenarea menţionată. In concret, cei care au produs acest material se fac vinovati de infractiunea de  „inducere in eroare a organelor judiciare”, conform art. 268 alin. (2) din Codul Penal, care prevede ca  „producerea sau ticluirea de probe nereale, in scopul de a dovedi existenta unei fapte prevazute de legea penala  ori savarsirea aesteia de catre o anumita persoana, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la cinci ani”. Aşteptăm ca instituţiile abilitate ale statului şi justitia să stabilească adevărul şi să îi pedepsească pe vinovaţi”, se mai arată în comunicat. În final, Nicoră susţine că în după-amiaza mitingului nici măcar nu era în judeţul Cluj, cu atât mai puţin în Cluj-Napoca. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările