Cel mai mare cros dedicat epilepsiei din România. Medic: Există încă diferenţe majore pe regiuni

Cel mai mare cros dedicat epilepsiei din România. Medic: Există încă diferenţe majore pe regiuni

Stetoscop  FOTO: pexels.com

Reţeaua de telemedicină din România, Telepilepsy, organizează cel mai mare cros pentru epilepsie din ţară. Manifestarea va debuta duminică, 26 mai, în Timişoara, iar în iunie va continua în alte nouă oraşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Epilepsy Challenge” este numele unui eveniment organizat de reţeaua de telemedicină din România, Telepilepsy, care va avea loc în 10 oraşe din ţară. La manifestare sunt invitaţi să alerge atât specialişti din domeniul medical, cât şi oameni de rând.

Crosul va debuta pe 26 mai, la Timişoara. Următoarele evenimente sunt programate în iunie: Alba Iulia, Bacău, Baia-Mare, Braşov, Craiova, Sibiu, Targu-Mureş, Bucureşti, Cluj Napoca.

Scopul crosului este să atragă atenţia oamenilor asupra afecţiunii numite epilepsie şi să strângă fondurile necesare înfiinţării de noi Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG în diferite zone geografice din România, conectate atât între ele, cât şi cu centre universitare din ţară şi din străinătate.

“Proiectul Telemedicina în Epilepsie a fost iniţiat în 2016 de către un grup de medici, susţinut de Asociaţia Cluburilor Lions România si sponsori. Există încă diferenţe majore între modurile în care se abordează problema epilepsiei în arii geografice din ţară, atât din cauza echipamentelor medicale, cât şi a gradului de pregătire a personalului medical. Telemedicina în epilepsie oferă şansa oricărui pacient la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare”, a declarat neurochirurgul clujean Bogdan Florea, coordonatorul Telepilepsy - Telemedicina în Epilepsie în România.

În statistici, epilepsia în România înseamnă, oficial, 130.000 persoane cu epilepsie, însă cifra reală, susţin specialiştii, este undeva la 400.000. 

Mai puteţi citi:

Medic chirurg din Cluj: „Poporului român îi lipseşte cultura medicală, pacienţii nu cunosc noţiuni elementare de prevenţie a bolilor“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările