Cazul cutremurător al româncei din Italia dată ca hrană la porci, rezolvat după 20 de ani. Descoperirea macabră care explică tot

Cazul cutremurător al româncei din Italia dată ca hrană la porci, rezolvat după 20 de ani. Descoperirea macabră care explică tot

Virginia Mihai. FOTO:  ilsussidiario.net

Criminaliştii italieni de la Labanof, un laborator de la Milano, au făcut o descoperire macabră, care rezolvă un caz dificil, după mai bine de 20 de ani.

Poliţia italiană s-a confruntat cu un caz aparte, în care două femei, o italiancă şi o româncă, au dispărut fără urmă din Velo d’Astico. Ambele au fost căsătorite cu un fermier italian, Valerio Sperotto, şi ambele au avut parte de un destin tragic, scrie ilsussidiario.net.

Prima dispărută a fost italianca Elena Zecchinato, în anul 1988. Deşi cazul a făcut vâlvă în Italia, la momentul respectiv, s-au scurs 30 de ani până când criminaliştii să-l poată rezolva. Numai că, între timp, în 1999, o altă femeie a dispărut în condiţii ciudate. De această dată a fost vorba de românca Virginia Mihai.

Virginia Mihai avea 41 de ani şi a fost directoare la Poşta Română în Craiova. A plecat din ţară după ce l-a cunoscut pe Valerio Sperotto, cu care s-a şi căsătorit. În timp, relaţia lor s-a degradat, iar cei doi au divorţat, pentru ca pe 22 aprilie 1999 românca să dispară subit. 

În urmă cu mai mulţi ani, Sperotto şi avocatul său, Franco Pasquariello, au încercat şi au reuşit într-o oarecare măsură să-i convingă pe anchetatori că a fost părăsit de cele două femei şi că nu are nicio implicare în dispariţia lor. Astfel, italianul a fost anchetat, fiind suspectat de omor şi ascundere a cadavrului, însă cazul a fost clasat în 2000, iar o altă anchetă a fost demarată în 2002, tot fără rezultat.

Jurnaliştii italieni scriu că misterul a fost rezolvat între timp de criminalişti. Asta după ce anul trecut a fost găsită o unghie umană într-un coteţ al fostei ferme. După mai multe analize, criminaliştii au ajuns la concluzia că, după ce a ucis-o pe Virginia, fostul ei soţ i-ar fi aruncat trupul neînsufleţit în coteţ, ca să scape de orice urme, ştiind că porcii îl vor devora. Specialiştii laboratorului Labano din Milano susţin că unghia găsită a aparţinut Virginiei Mihai. Aceştia au avut la dispoziţie ADN prelevat în 1999 de pe periuţa de dinţi a româncei, care fost comparat cu cel din unghie. 

Anchetatorii au mai descoperit că Valerio Sperotto ar fi fost ajutat de un complice, al cărui nume nu a fost dat încă publicităţii, În schimb, Sperotto nu va plăti pentru această crimă. Bărbatul a murit încă din 2011, astfel că nu va mai suporta rigorile legii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: