Ardealul, cel mai interesant loc din lume care trebuie vizitat în 2016. Verdictul, dat în „Lonely Planet“, unul cele mai citite ghiduri turistice de pe mapamond

Ardealul, cel mai interesant loc din lume care trebuie vizitat în 2016. Verdictul, dat în „Lonely Planet“, unul cele mai citite ghiduri turistice de pe mapamond

Peisaj din Transilvania FOTO: Alex Robciuc

Transilvania a fost plasată pe primul loc în secţiunea „Regiuni“ a topului „Lonely Planet Best in Travel 2016“, unul dintre cele mai apreciate şi influente ghiduri turistice din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Transilvania aşteaptă schimbarea”, aşa începe textul care prezintă prima regiune care, potrivit Lonely Planet Best in Travel 2016, secţiunea regiuni, merită fără dubiu vizitată.

Articolul, semnat de Anita Isalska, vorbeşte despre mai multe oraşe din Ardeal - Cluj, Braşov, Sibiu, Sighişoara, Târgu-Mureş, staţiunile montane din judeţul Braşov, dar şi despre Bucureşti, Biertan şi Viscri. Din material nu lipseşte Prinţul Charles cu numeroasele sale proiecte, dar nici recomandările pentru turişti: tricouri cu Dracula şi să uite ce au citit în romanul lui Bram Stoker (e prezentat un scurt istoric al lui Vlad Dracul, Vlad Ţepeş), respectiv câteva din bucatele tradiţionale româneşti pe care trebuie să le guste când vizitează regiunea - sarmale, mămăligă şi ţuica.

Cluj este descris drept un oraş al artei viitorului, un oraş care se reinventează şi unde Fabrica de Pensule e un loc unde creaţia şi originalitatea sunt acasă. Despre Fabrica de Pensule a amintit şi Charles Ottley, în documentarul ”Wild Carpathia”. 

Celor care vor să vină la schi li se recomandă Poiana Braşov şi Păltiniş, iar turiştii care vor să vadă bisericile fortificate ale Transilvaniei li se spune că două dintre opriri trebuie să fie neapărat la Biertan şi Viscri. Când ajunge la Sibiu, autoarea articolului aminteşte de Podul Minciunilor şi legenda din jurul acestuia. Iar printre locurile uimitor de frumoase despre care spune că trebuie văzute se află şi Palatul Culturii din Târgu-Mureş, Sala Oglinzilor.  

Iubitorii naturii sunt invitaţi să vadă, în habitatul lor natural din Transilvania, lupi, lincşi, urşi, dar şi bizoni, despre care se aminteşte că au fost reintroduşi recent în Munţii Carpaţi. 

Articolul poate fi citit integral AICI.

Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările