Prognoza meteo: Iarna se întoarce în forţă în weekend. Ce fenomene se anunţă

Prognoza meteo: Iarna se întoarce în forţă în weekend. Ce fenomene se anunţă

Se întoarce vreme rea FOTO Shutterstock

Vremea rea se întoarce în weekend. Temperaturile vor fi în scădere, iar la munte se vor semnala ninsori, în timp ce în restul regiunilor se anunţă ploi şi lapoviţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, 27 noiembrie, vremea va fi în general închisă în zonele joase de relief, unde la începutul şi sfârşitul intervalului va fi ceaţă sau nebulozitate stratiformă, ce local vor persista şi pe parcursul zilei. Ceaţa se va asocia şi cu depunere de chiciură, iar cu totul izolat, mai ales spre sfârşitul intervalului, vor fi condiţii de burniţă. La deal şi la munte cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 14 grade, mai coborâte în zonele cu ceaţă persistentă, iar cele minime, vor fi cuprinse între -10 şi 6 grade.
 
În Bucureşti, meteorologii anunţă vreme în general închisă, cu nebulozitate joasă sau ceaţă, posibil persistente şi pe parcursul zilei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -3…0 grade.
 
Sâmbătă vom avea parte de vreme închisă în cea mai mare parte a ţării. Conform ANM, în jumătatea de nord a teritoriului, izolat pe parcursul zilei şi local noaptea, se vor semnala precipitaţii. Vor fi ninsori la munte şi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare în rest. În celelalte regiuni, la începutul şi sfârşitul intervalului va fi nebulozitate joasă sau ceaţă, posibil persistente şi pe parcursul zilei; ceaţa se va asocia şi cu depunere de chiciură, iar pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă. 
 
Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.
 
În Capitală va fi nebulozitate joasă sau ceaţă pe aproape tot parcursul intervalului, iar spre sfârşitul nopţii probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi în creştere. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.
 
De duminică, în majoritatea regiunilor cresc şansele de precipitaţii, iar frigul accentuat va pune stăpânire pe România. Astfel, în săptămâna 30 noiembrie-7 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
 
Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar în jumătatea vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
 
Duminică, 29 noiembrie, cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în regiunile din jumătatea de nord-vest a ţării, iar noaptea şi în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 şi 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.
 
În Bucureşti. cerul va avea înnorări la începutul zilei şi mai ales noaptea, când va creşte probabilitatea pentru precipitaţii slabe.Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fide 0…1 grad, valori normale pentru sfârşitul lunii noiembrie. Vor fi condiţii de ceaţă, cu precădere dimineaţa.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările