Piromanul din comuna Borcea a fost arestat preventiv. Pensionarul a pus foc în gospodăria unei vecine

Piromanul din comuna Borcea a fost arestat preventiv. Pensionarul a pus foc în gospodăria unei vecine

Pompierii au intervenit pentur stingerea focului FOTO Adevărul

La doar 24 de ore după ce a provocat un incendiu, un pensionar din comuna Borcea a fost încătuşat. Poliţiştii au reuşit să-l identifice cu rapiditate pe cel care a pus foc la depozitul de furaje şi adăpostul de animale aparţinând Mariţei G.În seara de 28 iunie, poliţiştii Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Călăraşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Borcea a izbucnit un incendiu la o locuinţă.  Verificările efectuate de oamenii legii au condus la identificarea cu operativitate a persoanei bănuite de provocarea incendiului la o anexă gospodărească, fiind vorba de un bărbat de 61 de ani, din comuna Borcea.  Poliţiştii au luat faţă de acesta măsura reţinerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind prezentat în ziua 29 iunie Judecătoriei Călăraşi care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Planul diabolic

Cu o zi înainte, pe 28 iunie, la ora 19.27, bărbatul şi-a pus planul diabolic în aplicare. Pentru a-i veni de hac vecinei sale cu care se afla în conflict de mai mult timp, pensionarul i-a dat foc. Femeia a văzut vâlvătaia şi a alertat autorităţile. Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită timp de o oră, lichidând arderea. Conform primelor cercetări, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană care a folosit pus foc intenţionat la depozitul de plante furajere  

Focul a făcut scrum un adăpost de animale şi un depozit de plante furajere,  valoarea pagubelor fiind estimată la aproximativ  2.000 de lei. Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăţi, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au salvat animale şi  bunuri materiale în valoare de a 40.000 de lei.
 

Vă recomandăm şi:

Anchetă preliminară. Focul la bazar a fost pus intenţionat, incendiul a făcut pagube de 50.000 de lei

Bazarul de la Orizont, cuprins de flăcări violente, poliţia a deschis o anchetă

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările