Evaluare Naţională 2016. Elev proaspăt ieşit din examen: „Matematica e uşoară dacă eşti băiat isteţ“

Evaluare Naţională 2016. Elev proaspăt ieşit din examen: „Matematica e uşoară dacă eşti băiat isteţ“

Alexandru Dinu este unul dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut examen la Matematică FOTO I.S.

Proba la matematică nu a fost “piatră de încercare“ pentru elevii de clasa a VIII-a care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016. Copiii spun că subiectele la Capacitate 2016 au fost cu grad mediu de dificultate, mai uşoare decât cele de la simulare.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Colegiul Economic din Călăraşi, câţiva părinţi aşteaptă cu emoţie copiii care sunt în examen. „Sper, sincer, să ia notă mare la română, că la matematică mai schiopătează. Am plătit şi lecţii particulare, dar ne bazăm tot pe română. Fiica mea este bine pregătită, vrea să urmeaze un liceu cu profil filologic, să sperăm că matematica nu ne strică socoteala”, spune o mămică emoţionată, care-şi priveşte ceasul continuu. “Offf, nu se mai termină o dată, parcă zici că dau eu examen în locul ei…”.

Câţiva adolescenţi, liceeni, care au scăpat de teroarea examenului în urmă cu doi ani, ascultă relaxaţi muzică la căşti. Unul dintre ei întreabă în stânga şi-n dreapta dacă l-a văzut cineva pe Paul. “Nu mai iese, ce-o face atât? Vrea să ia nota 20?”, spune puştiul zâmbind. Un alt amic, George, mai zvăpăiat, face glume pe seama prietenului său: “Examenul e floare la ureche. E mai uşor ca o teză, important e să nu te sperii de subiecte. Fiecare problemă trebuie tratată serios, fără pic de emoţie”.

Printre primii elevi care au ieşit din examen a fost Alexandru Dinu. Calm, liniştit, puţin timid, copilul spune că subiectele i s-au părut uşoare şi speră să obţină medie mare pentru a fi repartizat la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei”. „Am învăţat, nu mă laud, sunt copil de nota 9, dar nu pot să spun c-am rupt cartea. Am noroc să prind repede din clasă, când mi se predă. Oricum, matematica e uşoară dacă esti băiat isteţ. Vreau să merg la Informatică, e meserie de viitor, n-am nicio emoţie că nu-mi voi îndeplini visul”, spune zâmbind elevul.

Părinţii nu au venit cu el la examen şi nici nu l-au aşteptat la ieşire. Îi scuză, spunând că muncesc şi că, oricum, “mama m-ar fi dezechilibrat emoţional. Mai rău mă stresa decât să mă încurajeze!”.

Evaluarea Naţională 2016: Calendarul examenului
 

Evaluarea Naţională a debutat luni, 27 iunie 2016, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, a continuat marţi, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba maternă, iar miercuri, pe 29 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor încheia seria testărilor cu proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 iulie, până în ora 16.00, iar imediat după această oră elevii nemulţumiţi de nota finală vor putea depune contestaţii până la ora 20.00. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe 5 iulie.
 

Evaluare Naţională 2016: Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu
 

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vr afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa  lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie.
 

În perioada 20-25 iulie, candidaţii care nu au participat sau nu au fost repartizaţi la niciun liceu la prima repartizare au o nouă şansă de a completa fişele de opţiuni. Pe 28 iulie este programată repartizarea candidaţilor.
 
Candidaţii care nu au reuşit să fie admişi nici la a doua etapă de repartizare au o ultimă şansă pentru depunerea dosarelor în perioada 28-29 iulie. Pe 1 şi 2 septembrie 2016 va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Vă recomandăm şi:

Evaluare Naţională 2016. Subiectele la proba de Matematică: aria mai multor triunghiuri şi funcţii

Evaluare Naţională 2016. Elev: „Nu contează nota, important în viaţă e să ştii să faci bani!“

Campania Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2016. Lecţia video la Limba Română. De ce trebuie să ţină cont elevii când recapitulează

Subiecte simulare Evaluarea Naţională 2016. Ce probleme au avut de rezolvat elevii claselor a VIII-a la Matematică. „Şi-au propus să sperie copiii”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările