Cum a ajutat un primar o gravidă să nască pe un viscol cumplit: „Acolo am fost când copilul a scos primul ţipăt“

Cum a ajutat un primar o gravidă să nască pe un viscol cumplit: „Acolo am fost când copilul a scos primul ţipăt“

Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele FOTO observatorcl.info

Codul roşu de viscol a dat bătăi de cap autorităţilor din judeţul Călăraşi, la sfârşitul săptămânii. Pentru primarul comunei Vâlcelele a adus însă emoţii şi clipe de neuitat. Ionel Tatu a asistat o gravidă să nască.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru că ambulanţa pe care femeia a solicitat-o de urgenţă a rămas blocată în nămeţi, localnicii s-au mobilizat şi au ajutat la aducerea pe lume a copilului.
„Tânăra de 23 de ani, căreia îi venise sorocul să nască, a cerut o ambulanţă, însă, din păcate, din cauza vremii nefavorabile, aceasta nu a putut ajunge. La locuinţa femeii se aflau mai mulţi vecini, dar şi o asistentă medicală din comună pe care am adus-o noi pentru a ajuta copilul să vină pe lume. Şi eu, şi viceprimarul Mihail Pascu, dar şi şeful de post, Radu Petcu, am ajutat la venirea pe lume a fetiţei”, a explicat Nelu Tatu(PNL), primarul comunei Vâlcelele.

Momente unice

Edilul spun că nou-născutul este sănătos, însă momentele prin care a trecut sunt unice. “Nici nu ştiu să vă spun ce sentimente m-au încercat. Am 3 copii şi 2 nepoţi, dar nu am trăit niciodată aşa ceva. M-am bucurat că totul s-a încheiat cu bine, mama şi copilul au ajuns în cele din urmă la spitalul din Călăraşi. Cu ajutorul prefectului George Iacob, vineri după-amiază, la ora 17.00, lehuza şi fetiţa au fost duse în siguranţă la spital. Domnul prefect a trimis o tanchetă pentru că niciun alt utilaj nu putea înainta prin nămeţi”, a explicat primarul.

Acesta spune că tânăra mămică, Denisa Nedelcu, de 23 de ani, din satul Floroiaca, a născut fără probleme. “Nu mă pricep la termeni medicali, am încercat să facem totul pentru a nu exista complicaţii. Dimineaţa la 5, 30, femeia a intrat în travaliu. La 9 si 20, cu ajutorul nostru a adus pe lume o fetiţă sănătoasă. Acolo am fost când copilul a scos primul ţipăt. Şi mama plângea, şi copilul… ce să vă mai spun? Am fost tot timpul în legătură cu domnul Raed Arafat pentru a-l ţine la curent. Ne-a sprijinit cu sfaturi şi ne-a spus că cel mai important este ca femeia să elimine placenta pentru a nu se ajunge la complicaţii”, a spus Ionel Tatu.

Ajutor pentru familia sărmană

Acum primarul din Vâlcelele spune că se pregăteşte pentru botezul micuţei şi va supune votului Consiliului Local o hotârâre pentru acordarea unui ajutor tinerei familii. “Va fi un copil norocos şi sănătos pentru că s-a născut într-o zi mare, de Bobotează. Ne gândim şi la nume: Ionela sau Mihaela, după numele meu şi al viceprimarului. Vreau să îi ajutăm cu haine şi alimente pentru că sunt sărmani. Facem pomana până la capăt!”, a explicat primarul.

Vă recomandăm şi:

50 de maşini, blocate pe A2, la km 79. Militarii de la ISU intervin la deszăpezire

Care sunt localităţile fără curent. Enel lucrează pentru remedierea avariilor provocate de vremea rea

Călători în siguranţă. Trenurile pe ruta Bucureşti-Constanţa, oprite în gări

Prăpăd: 75 de persoane înzăpezite pe DN4 şi DN41, 23 de localităţi fără curent

Trafic blocat pe calea ferată. Lista trenurilor anulate din cauza viscolului

Cod roşu de viscol în Bărăgan: vânt cu rafale de peste 85 km/h, vizibilitate zero

Judeţul Călăraşi, blocat de viscol, Autostrada Soarelui a fost închisă. Pe ce alte drumuri este interzisă circulaţia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările