Construcţiile ilegale de pe malul Borcei, demolate. Primăria face loc proiectului "Promenada"

Construcţiile ilegale de pe malul Borcei, demolate. Primăria face loc proiectului

Construcţiile ilegale de pe malul Borcei, demolate FOTO Facebook/PMC

Clădirile ridicate ilegal pe malul Borcei sunt demolate zilele acestea de Primăria Municipiului Călăraşi. Eduard Grama, administratorul public al Primăriei, declară că în cel mai scurt timp toate casele, containerele, barăcile şi coteţele vor fi dărâmate.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am încheiat a doua zi de presiuni din partea celor din zonă. Sunt oameni care au înţeles că locul gunoaielor va fi luat de proiectul portului turistic şi al promenadei. Unii au fost mai receptivi, alţii nu. Nimeni nu deţine niciun act de proprietate sau de concesionare. Nu facem altceva decât să respectăm legea şi să curăţăm oraşul", a declarat Eduard Grama. Primăria Municipiului Călăraşi a trimis o adresă inclusiv Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice pentru debranşarea celor în cauză.
 
La Călăraşi se va construi în următorii ani o gară fluvială din sticlă şi vor fi introduse curse cu vapoare pe Dunăre până la Silistra, în Bulgaria. Localnicii nu doar că se vor putea relaxa pe malul apei, ci vor ajunge cât ai clipi şi în Bulgaria. Două nave de transport pasageri, cu o capacitate între 20 şi 40 de locuri, vor face legătura pe Dunăre între Silistra şi Călăraşi. Călătoria nu va dura mai mult de 15 minute, iar autobuzul fluvial va circula atât vara, cât şi iarna.
 
În luna martie 2019 fost semnat contractul de finanţare transfrontalieră prin care la Călăraşi se va construi o gară fluvială din sticlă şi metal pe malul Borcei, iar pe Dunăre vor fi introduse curse cu vapoare până la Silistra. Valoarea investiţiei se ridică la 5,9 milioane de euro, din care cea mai mare parte, aproximativ 2 milioane de euro, revin municipalităţii din Călăraşi.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările