Bani pentru salarii. Consiliul Judeţean dă 800.000 de lei primăriilor aflate la ananghie

Bani pentru salarii. Consiliul Judeţean dă 800.000 de lei primăriilor aflate la ananghie

Consiliul Judeţean Călărşai sprijină autorităţile locale Foto:I.S.

Aflate în imposibilitatea de a-şi plăti propriii angajaţi, 11 primării din judeţul Călăraşi au apelat la mila Consiliului Judeţean, cerând bani pentru a-şi putea continua activitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă


Consilierii judeţeani au aprobat pe 31 octombrie o hotărâre  prin care se alocă 796.000 lei din Fondul de rezervă către 11 primării care au solicitat sprijin finaciar. Cu mari dificultăţi se confruntă  administraţiile locale din comunele: Roseţi, Unirea, Dichiseni, Mânăstirea, Vasilaţi, Nana, Ciocăneşti, Jegălia, Ulmeni, Mitreni şi Gălbinaşi. În expunerea de motive a hotărârii se arată că s-a făcut o analiză a bugetelor primăriilor respective şi s-a ajuns la  concluzia că  acestea înregistrează o scădere dramatică a veniturilor bugetare.

Mari probleme financiare

"În ultimul timp, foarte mulţi primari din judeţ ne-au solicitat fonduri de la Consiliul Judeţean, însă nu putem să satisfacem toate doleanţele. Am acordat bani numai acelor primării care se confruntă cu mari probleme financiare. De exemplu , pentru comuna Unirea, am acordat 115.000 lei,  deoarce este în pericol de a pierde finanţarea pentru un proiect European, iar celelalte primării nu au bani pentru achitarea salariilor propriilor angajaţi şi nici pentru  buna desfăşurare a activităţii”, a spus Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Primăriile din Vâlcea nu mai au bani pentru salariile angajaţilor şi indemnizaţiile asistenţilor persoanelor cu handicap

Experţii cadastrali lasă primăriile fără bani

Primăriile din Vrancea vor primi mai puţini bani de la bugetul naţional în următorii patru ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările