Ajutoare guvernamentale pentru persoanele afectate de tornadă. Câţi bani va primi fiecare familie din Bărăgan

Ajutoare guvernamentale pentru persoanele afectate de tornadă. Câţi bani va primi fiecare familie din Bărăgan

O tornadă puternică a lovit Bărăganul pe 30 aprilie FOTO Captură video

Guvernul va adopta în şedinţa de astăzi o hotărâre prin care va acorda ajutoare familiilor afectate de tornada din judeţul Călăraşi. Astfel, 13 familii vor primi în total 28.500 de lei, adică 2.192 de lei fiecare.

 
Marţea trecută, în judeţul Călăraşi s-a produs un fenomen meteorologic sever, care s-a manifestat sub forma unei tornade, furtună şi vânt puternic. Acest fenomen meteo extrem a afectat mai multe locuinţe şi anexele gospodăreşti din comunele Dragalina şi Perişoru. Cea mai afectată loclaitatea a fost Constanin Brâncoveanu. Tornada le-a distrus acoperişurile, iar unele familii au fost nevoite să plece din case.
 
Vârtejul uriaş a lovit marţi, 30 aprilie
 
Un fenomen meteo extrem de periculos a făcut prăpăd marţi după-amiază în judeţul Călăraşi. O tornadă înspăimântătoare a lovit localitatea Drajna, în timpul unei furtuni care a spulberat Bărăganul. Un autocar cu 40 de oameni la bord a fost luat pe sus de vijelie, opt oameni fiind răniţi. Acoperişurile a 16 case au fost smulse de furtună, zeci de copaci au fost puşi la pământ, iar peste 400 de oameni au rămas fără curent electric.
 
În satul Constantin Brâncoveanu, cel mai afectat de furia naturii dezlănţuite, 15 case au rămas fără acoperişuri. Oamenii s-au mutat la rude ori şi-au făcut acoperişuri provizorii până când îşi vor repara casele. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: