Afrodisiacul din bucătărie. Piperul negru, mirodenia care condimentează viaţa sexuală cu discreţie

Afrodisiacul din bucătărie. Piperul negru, mirodenia care condimentează viaţa sexuală cu discreţie

Piperul, un  condiment-minune Foto:Shutterstock

Unul dintre cele mai populare condimente lume, folosit în trecut ca monedă se schimb, piperul, nu numai că ne condimentează viaţă, prin savoarea deosebită pe care o dă preparatelor culinare, ci ne ajută să ne menţinem şi sănătoşi. Are proprietăţi digestive, anti-reumatice, contribuie la tratarea gastroenteritelor, a bronşitei şi stimulează libidoul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piperul negru are efect antioxidant si antibacterian care menţine starea de sănătate a tractului digestiv. Acesta îmbunătăţeşte digestia şi ajută la sănătatea intestinală.

“Piperul contribuie la tratarea dispepsiei-tulburare de digestie- şi a simptomelor acesteia: balonare, flatulenţe, eructaţie. Piperina, principalul activ din piper excită enzimele digestive, facilitează asimilarea proteinelor, lipidelor şi a unor glucide furnizate de alimentaţie. Înainte de a apela la un medic, încearcă să foloseşti mai mult piper în felurile de mâncare preparate”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Avantajul piperinei, o substanţă care se găseşte în piper, este următorul: stimulează producţia bilei şi îi permite acesteia să se debaraseze de toxine.

"Piperul negru stimulează papilele gustative care trimit o comandă stomacului să crească secretia de acid clorhidric, îmbunătăţind astfel digestia. Acidul clorhidric este util pentru digestia proteinelor şi a altor componente alimentare din stomac. Atunci când în organism producţia de acid clorhidric este insuficientă, produsele alimentare pot rămâne o perioadă mai lungă în stomac, ceea ce determină apariţia de arsuri sau indigestii", spune specialistul.

Piperul negru are proprietăţi antioxidante impresionante şi are efect antibacterian - un al mod în care acest minunat condiment ajută la păstrarea stării de sănătate a tractului digestiv. Piperul negru chiar stimulează distrugerea celulelor de grăsime, permiţându-va să vă păstraţi greutatea dorită, în timp ce vă oferă energie pentru a arde grăsimile.

Cinci motive să consumi piper

Excelent pentru digestie. Piperul începe prin a separa unii compuşi din alimentele pe care le-am consumat pentru a le face mai uşor de asimilat de organism şi ne protejează dinţii reducând aciditatea din mediul bucal. Chavicina, o răşină picantă prezentă în piper, posedă proprietatea de a creşte producţia de salivă. De unde şi acţiunea sa pozitivă asupra procesului digestiv.

Tratează cu succes bronşita, laringita şi gripa. Piperul facilitează eliminarea mucozităţilor şi posedă o acţiune dezinfectantă şi antalgică locală. De aceea, este ideal împotriva afecţiunilor specifice iernii: bronşită, laringită sau gripă.Stimulează libidoul. Piperul are o acţiune afrodisiacă, aceasta datorându-se proprietăţilor tonifiante şi acţiunii vasodilatatoare.

Luptă împotriva gastritei. Piperul este un antibiotic şi un antiparazitar intestinal care permite reducerea fermentării. Dacă deja afecţiunea s-a instalat, îl poţi amesteca cu coriandru, cu ghimbir şi curcuma. Astfel, vei obţine un cocktail dezinfectant extrem de puternic.

Este un bun diuretic. Piperul ajută organismul să elimine toxinele deoarece posedă proprietăţi diuretice. Provoacă dilatarea arterei renale, ceea ce înseamnă că sporeşte producţia de urină. Această proprietate detoxifiantă este amplificată de un alt proces. Piperul sporeşte calibrul vaselor sanguine de la suprafaţa pielii, ceea ce are un efect diaforic. Pe scurt, facilitează transpiraţia.

Vă recomandăm şi:

FOTO Ce minuni face banalul bicarbonat. Cel mai ieftin remediu pentru balonare poate fi şi un deodorant invincibil

Condimentul cu puteri miraculoase. Cimbrul, planta care învinge astmul, tusea şi chiar melancolia

„Frunza dragostei“ din grădină. Puterile magice ale leuşteanului, planta care alungă duhurile rele şi aduce iubirea

De ce are ştevia reputaţia de vindecător al celor mai grave boli - tratează anemia, obezitatea, rănile gingivale, scade glicemia, creşte imunitatea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările