Povestea fascinantă a primului istoric al Dobrogei. Sub conducerea lui a fost ridicat fabulosul edificiu de la Adamclisi 1

Personalitate marcantă a societăţii dobrogene postbelice, fost profesor universitar doctor şi om politic român, Adrian V. Rădulescu, fiu al comunei călărăşene Dorobanţu, a fost omagiat în localitatea natală. Şcoala din sat a primit, pe 5 octombrie, numele marelui intelectual care şi-a pus amprenta asupra cunoaşterii istoriei.

Povestea fascinantă a primului istoric al Dobrogei. Sub conducerea lui a fost ridicat fabulosul edificiu de la Adamclisi Vezi comentarii 1

Elevii de la ţară care învaţă pe tablete, iar temele şi le fac pe mail: „Sala de clasă, aşa cum este ea azi, o să dispară“

Elevii de la ţară care învaţă pe tablete, iar temele şi le fac pe mail: „Sala de clasă, aşa cum este ea azi, o să dispară“

Marian Cîrlig, 54 de ani, dascăl în comuna Radovanu, judeţul Călăraşi, a renunţat la metodele tradiţionale de învăţare şi i-a provocat pe copii la o aventură în lumea noilor tehnologii. Astfel, pentru elevii din clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Ion Ghica“, telefonul şi tableta au devenit instrumente care se folosesc aproape zilnic în activitatea didactică.

Prognoza meteo: Cât de frig se face şi unde lovesc ninsori puternice. Cum va fi vremea până pe 12 decembrie

Prognoza meteo: Cât de frig se face şi unde lovesc ninsori puternice. Cum va fi vremea până pe 12 decembrie

Iarna îşi intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap. Sâmbătă, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi local vor fi precipitaţii slabe în zona de munte, în regiunile estice şi pe arii restrânse în cele centrale. La munte va ninge, iar în rest acestea vor fi mixte. Maximele nu vor depăşi 6-7 grade.

Peste 300 de acţiuni ale poliţiştilor, în ultimele 24 de ore. 12 urmăriţi au fost capturaţi

Peste 300 de acţiuni ale poliţiştilor, în ultimele 24 de ore. 12 urmăriţi au fost capturaţi

Ieri, poliţiştii au intervenit la peste 2.450 de evenimente la care au fost solicitaţi pentru a oferi ajutor celor aflaţi în nevoie sau pentru a menţine siguranţa publică. De asemenea, poliţiştii au aplicat peste 7.800 de sancţiuni contravenţionale unor persoane care au încălcat normele sociale şi au reţinut permisele a 552 de şoferi care puneau în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

UPDATE Oamenii ucişi de băiatul orfan pe care îl creşteau, conduşi pe ultimul drum de zeci de oameni. Soţii Popescu erau extrem de respectaţi în comunitate

UPDATE Oamenii ucişi de băiatul orfan pe care îl creşteau, conduşi pe ultimul drum de zeci de oameni. Soţii Popescu erau extrem de respectaţi în comunitate

Sute de oameni, foşti angajaţi ai Combinatului de Celuloză şi Hârtie (CCH) din Călăraşi, i-au condus pe ultimul drum pe soţii Nicolae şi Tudoriţa Popescu, ucişi luni, 12 noiembrie de băiatul orfan pe care îl crescuseră timp de 15 ani. Cei doi bătrâni, oameni respectaţi în comunitate, au lucrat la CCH zeci de ani: el ca maistru, ea, laborant.

„Dacă tot împlineşte 80 de ani de Crăciun, Emil Brumaru merită măcar 80 de nimfe-ntr-un dulap”, spune criticul Bogdan Creţu despre antologia de poezie pe care a îngrijit-o la editura Junimea. Poetul va fi prezent la lansarea volumului „80 de nimfe într-un dulap” sâmbătă, 17 noiembrie, la standul editurii Junimea de la Gaudeamus.

acum 2 zile · comentarii (5)

Am auzit asta de mii de ori. Mama a crescut într-un bordei, într-o familie de ţigani, într-un sat sărac şi uitat de lume care nu este nici acum electrificat complet. Bunicii nu aveau încălţări şi bunicul nu a avut niciodată o curea pentru pantaloni. Mama avea de mers 6 kilometri până la şcoală, iar iernile din Budrea sunt dure şi cu multă zăpada.

acum 3 zile · comentarii (9)

Prin expresia „Pas cu pas“, Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a definit una dintre cele trei direcţii strategice ale evoluţiei ţării noastre, în viitor. Dar, expresia „Pas cu pas“ nu îi aparţine „sasului“, sau „neamţului“ Klaus Iohannis - cum a fost etichetat de către adversari -, ci îi aparţine poporului român.

acum 2 zile · comentarii (0)

Pe măsură ce ne apropiem de 1 decembrie, nu trebuie să fii geniu să îţi dai seama că nu suntem unde ne aşteptam sau unde trebuia să fim. Dacă ne întreba cineva la 1 ianuarie 2007 cum va arăta România politică în 2018, în an centenar, e puţin probabil ca imaginaţia noastră să fi fost atât de creativă.

acum 2 zile · comentarii (2)

Uniunea Scriitorilor din România a emis comunicatul „Despre degradarea limbii române în spaţiul public“. Este bine ca scriitorii să-şi exprime şi pe această cale indignarea faţă de nevolniciile limbii scrise şi vorbite în comunitate. Şi mai bine ar fi dacă, în afara unei afabile disponibilităţi, USR ar interveni într-o manieră directă şi iscusit gândită în viaţa publică.

acum 2 zile · comentarii (11)

Evoluţia doamnei Andronescu, de la un critic sever al regimului Dragnea-Dăncilă la numirea în funcţia de ministru al Educaţiei, ridică mari semne de întrebare. Există puţine informaţii referitoare la vizita la Washington a doamnei Ecaterina Andronescu. Doar cele furnizate de Dan Tăpălagă pentru G4Media, un ziarist de obicei foarte bine informat. Punând cap la cap toate datele existente, rezultă multe întrebări care aşteaptă răspunsuri.

Numai în pielea Theresei May să nu fi fost în această săptămână. Cinci miniştri au demisionat din guvernul său, după anunţarea Acordului cu UE privind Brexit. Au urmat trei ore în Camera Comunelor sub tirul tuturor taberelor politice. Unul din liderii partidului prim-ministrului, Conservator, a iniţiat procedura moţiunii de cenzură. Miza este răsturnarea cabinetului înaintea votului din Parlament, în decembrie, privind Acordul cu UE.

acum 23 ore · comentarii (47)
Postari Recente