Prognoza meteo: Iarna se dezlănţuie. În ce zone face ravagii vremea rea, cât scad temperaturile şi unde vine primăvara 3

Un episod de iarnă severă loveşte România. De joi, 27 februarie, temperaturile scad accentuat, iar ploile, lapoviţa şi ninsorile viscolite pun stăpânire pe toate regiunile. Meteorologii vin şi cu veşti bune: după două zile de iarnă, în weekend se încălzeşte din nou, însă valorile termice vor fi normale pentru data din calendar.

Prognoza meteo: Iarna se dezlănţuie. În ce zone face ravagii vremea rea, cât scad temperaturile şi unde vine primăvara Vezi comentarii 3

ANI: Un fost funcţionar public de la Serviciul Permise de Conducere, avere nejustificată de circa 320.000 de euro

ANI: Un fost funcţionar public de la Serviciul Permise de Conducere, avere nejustificată de circa 320.000 de euro

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că un fost funcţionar public de la Serviciul pentru Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Călăraşi are o diferenţă nejustificată de circa 320.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate. Astfel, a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucureşti pentru a face un control în acest caz.

Se pare că m-am înşelat încheindu-mi comentariile din ultimele două zile mult prea optimist. Reamintesc că primul se încheia cu speranţa, cel de-al doilea cu convingerea că preşedintele Iohannis s-a dezvrăjit. Şi că, în fine, se gândeşte o soluţie eficientă şi rapidă de asigurare a guvernării ţării, nu la visele şi iluziile sale monarhice.

acum 20 ore · comentarii (52)

După toate datele existente desemnarea făcută de preşedinte în persoana dlui Cîţu a fost făcută să nu treacă de parlament. Propunerea a oripilat partidele PSD şi Pro România. UDMR stă în expectativă, să vadă ce ar căpăta de la noul premier. Şedinţa PNL, în care se va stabili lista miniştrilor şi programul de guvernare, anunţată abrupt pentru vineri dimineaţă, pare să indice că nu se va schimba nimic.

acum 21 ore · comentarii (19)

Klaus Iohannis a venit cu o soluţie din care PNL oricum va avea de câştigat: l-a desemnat premier pe Florin Cîţu, unul dintre miniştrii criticaţi puternic de PSD. În mod normal, social-democraţii ar trebui să-l trântească în Parlament, prin urmare se va face pasul decisiv spre anticipate, scenariul dorit de Iohannis. Totuşi, dacă PSD îl votează pe Cîţu, liberalii rămân la putere cu un premier din partid, dar care nu-l va eclipsa pe Ludovic Orban

Alegerile prezidenţiale din acest an din Statele Unite se află în zodia unui nou scandal monstru care confruntă deopotrivă ingerinţele Rusiei lui Putin în alegeri, susţinerea extremelor de către publicul american şi confruntarea între serviciile de intelligence americane şi Preşedinte.

acum 3 zile · comentarii (37)

România îşi stabileşte în aceste zile direcţia de dezvoltare şi merge cu paşi repezi spre adoptarea unei legislaţii care să permită să ne comportăm aşa cum ar trebui: ca un adevărat stat al Uniunii Europene, beneficiar al condiţiilor optime pentru dezvoltarea oraşelor sale, gata să recupereze anii pierduţi fără un plan bine stabilit.

acum 3 zile · comentarii (9)

La 13 ani după Domnul Bebe, din 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, care a însemnat Palme d Or-ul pentru Cristian Mungiu la Cannes, şi în care avea un rol care îl făcea atât de antipatic încât publicul şi mai ales femeile îl urau visceral, Vlad Ivanov revine în Slujitorii/Sluzobnici (Regia: Ivan Ostrochovsky, în coproducţie cu Libra film şi Hai Hui, plus CNC şi TVR).

acum 3 zile · comentarii (0)

Ludovic Orban şi-a depus mandatul. Preşedintele va face o nouă nominalizare. Klaus Iohannis spune că de vină este PSD. Dar operaţiunea „anticipate”s-a soldat cu trei eşecuri majore. Nu vor fi anticipate, nu vor fi alegeri în două tururi pentru primari, Ludovic Orban îşi pierde postul. PSD a jucat la rupere şi Curtea Constituţională a contribuit decisiv la acest deznodământ. Dar erori au fost.

acum 3 zile · comentarii (60)

Era de aşteptat anunţul preşedintelui Iohannis de astă seară. Situaţia în care se va găsi România în următoarele zile reclamă un guvern valid, susţinut de majoritatea clasei politice, instalat în următoarele 48 de ore. Ţara noastră trebuie să facă faţă unor provocări extreme, pentru care nici o ţară nu are suficientă experienţă şi resurse: extinderea contaminării cu coronavirus.

acum 2 zile · comentarii (31)

Evenimentul desfăşurat weekend-ul trecut la Turda s-a adresat unui număr de 19 profesori de istorie, selectaţi din mediul preuniversitar românesc. Rolul de gazdă a noastră a fost îndeplinit de Centrul Raţiu pentru Democraţie, organizaţie care duce mai departe valorile promovate de familia Raţiu în România ultimelor trei decenii.

acum 2 zile · comentarii (2)

„...în frumosul Palat din centrul Capitalei, începând cu luna februarie a anului 2020, publicul bucureştean poate admira, în cadrul expoziţiei Elite şi blazoane în vechiul Bucureşti, obiecte armoriate cu blazoane, care au aparţinut elitei aristocratice româneşti din a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi primului sfert de secol XX.”

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente