Peste 180 de bilete, disponibile în staţiuni balneare pentru pensionari

Peste 180 de bilete, disponibile în staţiuni balneare pentru pensionari

Peste 180 de bilete au fost reparatizate judeţului Călăraşi în cadrul celei seriei a 15-a de tratament balneat.Pentru această serie, ce are ca dată de intrare în staţiuni 29 septembrie, biletele de tratament au fost alocate în următoarele zone turistice în care Casa Naţională de Pensii deţine în proprietate structuri de cazare, respectiv: Căciulata, Herculane, Tusnad, Olăneşti, Călimăneşti, Amara şi Covasna.

ANSVSA: 50 de focare de pestă, despăgubiri în valoare de 69.000 de lei, plătite pentru 5 exploataţii

ANSVSA: 50 de focare de pestă, despăgubiri în valoare de 69.000 de lei, plătite pentru 5 exploataţii

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 227 de localităţi din 13 judeţe, cu un număr de 927 de focare (dintre care 11 în exploataţii comerciale) şi 62 de cazuri la mistreţi, conform situaţiei centralizate de ANSVSA. În judeţul Călăraşi au fost confirmate 50 de focare. În total, l nivel naţional, au fost eliminaţi 311.869 de porci afectaţi de boală.

Văd că mai toate mijloacele de informare în masă, mass-media, cum li se zice acum insistă pe noutatea conflictului din PSD, că, vezi Doamne, totul este nemaivăzut. Nu mai are rost să amintesc că pe blogurile Adevărul am prevăzut scandalul monstru, cam de când Firea a fost huiduită pe National Arena.

acum 3 ore · comentarii (3)

Să fie oare adevărat că se apropie ceasul sfârşitului politic pentru Liviu Nicolae Dragnea? Să aibă dreptate toţi acei comentatori şi analişti politici care prevăd că, pentru fiul miliţianului din Graţia, pentru repetentul de la Politehnica bucureşteană ce se visa stăpânul României, vine, în fine, vremea socotelilor finale?

acum 4 ore · comentarii (4)

Mai toţi ne întrebăm care este rolul premierului Dăncilă în „devorarea“ lui Dragnea. Şi cum va reacţiona la CEx-ul PSD. Nu putea fi menţionată în scrisoarea „devoratorilor“ fără acordul ei. Nu de alta, dar le-ar fi dat peste cap planurile. Iar puciştii au calculat foarte bine. Ambiţioasă şi orgolioasă cu o ştiau, nu se putea să nu muşte momeala. Se şi vedea stăpâna României. Şi chiar a Europei, după preluarea preşedinţiei UE!

acum 6 ore · comentarii (6)

Situaţia R.Moldova nu este deloc fericită în contextul în care regimul lui Plahotniuc a ales să „distrugă şi ultima brumă de democraţie“, prin anularea rezultatului alegerilor pentru primăria Chişinăului în vară, iar Occidentul a înţeles că politica acestuia vopsită în culori pro-europene este doar o cacealma.

acum 21 ore · comentarii (0)

Activarea procedurii în vederea aplicării articolului 7 în privinţa Ungariei arată că adevărata criză a Uniunii Europene nu vine nici din economie, nici din imigraţie, ci din partea liderilor populişti pentru care nimic nu contează, în afara voturilor multe şi ieftine. Prins în această confruntare europeană, PSD nu are absolut nicio şansă să scape.

acum 23 ore · comentarii (13)

Strategia taberei care se opune Referendumului este aceea a boicotului. Aparent, această strategie are un punct forte: prin neprezentarea celor care se opun iniţiativei cetăţeneşti, Referendumul ar putea să nu se valideze, prin neîntrunirea forumului de 30%. Chiar dacă scorul va fi de 100-0 în favoarea celor care susţin legalizarea Căsătoriei între un bărbat şi o femeie, tabăra care se opune iniţiativei cetăţeneşti va câştiga.

acum 2 zile · comentarii (15)

Este vorba de OUG 6/2016, privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, ordonanţă care a permis existenţa echipelor mixte între SRI şi Parchete pentru realizarea de interceptări în dosare penale. Ordonanţa a fost adoptată de Guvernul Cioloş în urma deciziei CCR prin care a fost eliminat Serviciul Român de Informaţii din rândul instituţiilor care pot face interceptări.

acum 2 zile · comentarii (8)

În sfârşit, scrisoarea disidenţilor din PSD a apărut în spaţiul public. Semnată de principalii trei disidenţi: Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu. Scrisoarea este extrem de clară şi dură. Indiferent de numărul de semnatari, presupunând că nu au majoritatea în CEx, Dragnea nu poate conduce ţara şi PSD fără sprijinul principalilor filiale din ţară. Vineri va avea loc CEx-ul PSD care va decide soarta lui Dragnea.

acum 2 zile · comentarii (18)

Aşa se întâmplă când puterea cade pe umerii unui om nepregătit filosofic pentru ea. Îşi pierde minţile. Dragnea şi-a imaginat că poate conduce România ca Erdogan Turcia. Fără să priceapă că România nu este Turcia. Este membru UE, cu altă cultură şi istorie în spate. N-a priceput că poveştile cu „statul paralel” şi „lovitura de stat”nu pot păcăli. Iar cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

În timp ce România e repliată, intern, de aproape doi ani, fiind total ignorată şi absentă din jocul european şi internaţional, Uniunea Europeană este în curs de a se schimba în mod fundamental. Discursul recent al preşedintelui Comisiei despre starea Uniunii ar trebui să le dea fiori pe şira spinării şi să-i trezească la realitate pe cei care conduc azi România, deşi mă îndoiesc că acest lucru se va întâmpla sub guvernarea Dragnea.

Răspunsurile pe scurt: nu, nu. Răspunsul mai pe larg în cele ce urmează – cu precizarea că ambiguitatea întrebării şi fraudarea vor fi principalele teme false vehiculate în următoarea perioadă de opozanţii iniţiativei susţinute de cele trei milioane de cetăţeni. Le voi demonta rapid în cele ce urmează şi încă aştept cu interes argumente mai consistente; sau, pur şi simplu, argumente care să poată să fie folosite de aceşti opozanţi.

Postari Recente