Video Codul roșu de caniculă vine cu incendii de vegetație. Trafic blocat pe DN21, la ieșire din municipiul Călărași VIDEO

0
Publicat:

Un incendiu de vegetație a izbucnit pe DN21 la ieșire din municipiul Călărași, perturbând traficul în această după-amiază. Autoritățile, inclusiv ISU cu două autospeciale echipate, sunt prezente pentru a stinge rapid flăcările.

Incendiu vegetatie Călărași - Foto Facebook Meteoplus
Incendiu vegetatie Călărași - Foto Facebook Meteoplus

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul se desfășoară dirijat pe DN 21, la intrarea în municipiul Călărași dinspre Drajna, județul Călărași, unde se acționează pentru lichidarea unui incendiu de vegetație ce se manifestă pe o suprafață extinsă. Valorile de circulație sunt normale. Se estimează traficului în condiții normale după ora 19.00.”, anunță Poliția Rutieră.

Potrivit presei locale, ard două hectare de vegetație pe câmpurile aflate pe DN21, la ieșirea din municipiul Călărași.

Focul a izbucnit în jurul orei 16:00, în apropiere de un magazin de bricolaje. Pompierii încearcă să izoleze flăcările pentru a nu afecta clădirile din zonă.

Reprezentanții ISU sunt prezenți la fața locului cu două autospeciale echipate cu apă și spumă pentru a stinge rapid focul. Poliția a oprit circulația pentru a facilita intervenția echipajelor de intervenție și pentru a asigura siguranța zonei. Până în acest moment, nu au fost raportate victime. Circulația se desfășoară dirijat și se estimează că va reveni la normal după ora 19:00.

Zona s-a aflat sub un cod portocaliu de caniculă, iar în municipiul Călărași temperatura resimțită a fost în jur de 40 de grade Celsius. Este vorba de cel mai timpuriu cod de caniculă din luna iunie pentru țara noastră, spun meteorologii.

Prahova: 50 hectare de vegetaţie, cuprinse de un incendiu

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-amiază și în comuna Albești-Paleologu, sat Muru, afectând aproximativ 50 de hectare și un lan de grâu, conform ISU Prahova. Autoritățile avertizează asupra pericolului crescut de incendii în sezonul cald și secetos.

Reamintim cetăţenilor faptul că arderea vegetaţiei uscate pentru igienizarea câmpurilor şi a miriştilor este strict interzisă. Aceste incendii constituie un pericol pentru gospodării, pentru mediu şi animale, nefiind de neglijat nici eforturile depuse de către pompieri pentru lichidarea acestora”, arată ISU, potrivit Agerpres.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite