Operaţiunea ”dihorul”, declanşată de jandarmi în urma unui apel la 112

Operaţiunea ”dihorul”, declanşată de jandarmi în urma unui apel la 112

În fiecare zi, jandarmii buzoieni sunt chemaţi să intervină în sprijinul persoanelor aflate în situaţii dificile, în toate colţurile judeţului. De obicei, oamenii cer ajutorul jardarmilor, la 112, atunci când se rătăcesc pe trasee montane ori când se trezesc cu ursul sau lupul în apropierea gospodăriilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Există însă şi cazuri mai puţin obişnuite când apelanţii cer sprijinul oamenilor în uniformă în situaţii care stârnesc cel puţin zâmbete. 

Recent, o persoană, din zona Râmnicu Sărat, i-a alertat pe jandarmi, pentru că i-a apărut un dihor în gospodărie.

„Ajutor, am un dihor în curte! Mi-e frică să ies din casă”. Aşa a sunat mesajul transmis recent jandarmilor buzoieni de către o persoană din zona Râmnicu Sărat, prin numărul unic de urgenţă, 112. Chiar dacă sesizarea a părut ciudată, oamenii legii au mers la locul indicat şi au prins dihorul reclamat.

Chiar şi în astfel de situaţii, când ameninţarea o reprezintă un dihor, jandarmii sunt obligaţi, potrivit procedurilor, să intervină imediat pentru îndepărtarea pericolului.

De-a lungul anilor, la 112 au fost anunţate situaţii şi mai  hilare. Un cetăţean din municipiul Buzău a sunat la 112 pentru a anunţa autorităţile că este deranjat de porcul pe care vecinul de deasupra îl creşte în balcon. 

Printr-un alt apel de urgenţă, o femeie reclama faptul că vecina de palier şi-a instalat centrală termică în apartment şi că îi este frică să mai doarmă de frica unei eventuale explozii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: