DNA l-a reţinut pe procurorul ”păcănele”, George Mărgărit, la solicitarea CSM

DNA l-a reţinut pe procurorul ”păcănele”, George Mărgărit, la solicitarea CSM

George Mărgărit

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut, joi, arestarea procurorului George Mărgărit acuzat că a pierdut la poker bani din fondul DIICOT. Din primele informaţii, procurorul a fost deja ridicat de oamenii legii şi a fost dus în faţa procurorilor de la DNA pentru declaraţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Procurorii DNA au dispus joi reţinerea pentru 24 de ore a procurorului George Mărgărit, urmând ca, la aceeaşi dată, acesta să fie prezentat, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Bucureşti. Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări faţă de inculpatul George Mărgărit, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (10 acte materiale).
 
Din rezoluţía de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 2012-2013, inculpatul George Mărgărit, în calitate de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău, învestit cu soluţionarea a două dosare penale, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu şi a cauzat o vătămare a intereselor legale ale mai multor persoane, obţinând un avantaj patrimonial, reprezentând sume de bani şi contravaloarea unor bijuterii în cuantum total de 406.753 lei, 6.530 euro, 121 USD şi 30 lire sterline.
 
Inculpatul nu a luat măsurile legale privind dispunerea măsurilor asiguratorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra unor sume de bani şi bijuterii ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile persoanelor cercetate în cele două dosare penale şi nu a consemnat pe numele acestora sumele de bani ridicate la percheziţii, sume pe care inculpatul le-a folosit şi în acest fel şi-a creat un avantaj patrimonial.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările