Buzău: Specialiştii spun că grupa sanguină influenţează starea de sănătate

Buzău: Specialiştii spun că grupa sanguină influenţează starea de sănătate

Test de sânge

Grupa sanguină influenţează în mod direct riscul de apariţie a unor tipuri de cancer, a problemelor de fertilitate şi a ulcerului stomacal, dar şi a altor maladii, precum holera şi malaria, potrivit unui studiu recent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de foarte mulţi ani, teoria potrivit căreia grupele sanguine ar avea şi o altă relevanţă din punct de vedere medical în afara transfuziilor de sânge a fost respinsă categoric de către oamenii de ştiinţă.Această teorie nu a fost privită cu mai multă încredere nici după apariţia "dietei pe baza grupei sanguine" - un regim preferat de multe staruri din showbiz, potrivit căruia grupa sanguină determină într-un mod hotărâtor felul în care organismul unei persoane metabolizează anumite alimente.

Însă tot mai multe studii recente au dezvăluit mecanismele prin care grupele sanguine le fac pe anumite persoane să devină mai vulnerabile în faţa unor boli sau chiar să le protejeze de ele.

Cel mai recent studiu despre grupele sanguine a relevat faptul că persoanele care au grupa sangvină 0 prezintă un risc de infarct mult mai scăzut.

Cercetătorii de la Pennsylvania University din Statele Unite ale Americii au făcut această descoperire în cadrul unor cercetări medicale efectuate pe un eşantion de peste 20.000 de persoane.

Potrivit acestui studiu, cele mai multe dintre persoanele care prezintă o anumită genă, numită Adamts7, prezintă un risc semnificativ de a suferi un infarct. Însă, în cazul persoanelor care au grupa sanguină 0 şi care au gena Adamts7, acest risc este foarte scăzut.

Medicul Muredach Reilly, coordonatorul acestui studiu, consideră că această descoperire ar putea fi folosită pentru punerea la punct a unor noi terapii şi medicamente care se adresează persoanelor expuse riscului de infarct. Astfel de medicamente ar putea "mima" efectele benefice ale grupului de gene asociate cu grupa sangvină 0.

Doar 40% dintre britanici ştiu care este grupa lor sanguină, potrivit National Blood Service. Însă, în viitor, acest procent va creşte cu siguranţă, deoarece oamenii vor dori să afle ce grupă sanguină au şi vor înţelege mai bine implicaţiile acesteia asupra stării lor de sănătate.

Citeşte aici tot articolul!
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările