Răcădăul, noua Grădină Zoologică a Braşovului. După urşi, mistreţii încep să coboare în oraş

Răcădăul, noua Grădină
Zoologică a Braşovului. După urşi, mistreţii încep să coboare în oraş

Mistreţii s-au plimbat liniştiţi pe străzi. FOTOArhivă.

O turmă de 20 de mistreţi a coborât azi-noaptea în zonă străzilor Tâmpei şi Jepilor, chiar lângă Şcoala Generală 4. Potrivit mytex.ro, animalele au trecut strada tacticos, iar apoi s-au oprit o vreme sub un arbore, pentru ca spre dimineaţă să dispară în pădure.

Reprezentanţii autorităţilor dau asigurări că incidental a fost unul izolat. A fost ceva ocazional, nu se va întâmpla des. Am fost şi noi sesizaţi de prezenţa mistreţilor şi avem oameni care supraveghează în fiecare noapte pădurea. Monitorizăm zona fondului cinegetic pe care îl gestionăm, asigurăm hrana animalelor în pădure, astfel încât acestea să nu coboare în zonele locuite. E totuşi un lucru bun să ne dăm seama că am reuşit să refacem baza trofică normală, prin stoparea braconajului, fiind astfel sporit numărul porcilor mistreţi. Putem aprecia că, la ora actuală, pe fondul cinegetic 18 Timiş, care se întinde pe 12.000 ha şi care cuprinde zonele Valea Şapte Izvoare, Piatra Mare, Predeal, Postăvarul şi Poiana Braşov, migrează câteva sute de mistreţi şi în jur de 50 de urşi”, a spus Dan Olteanu, directorul Regiei Pădurilor Kronstadt, citat de mytex.ro.

Specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să nu hrănească animalele pentru că acestea se vor obişnui şi se vor întoarce în oraş. În toată zona au fost monatate panouri de avertizare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: