Primăria Braşov, suspectată că a făcut cheltuieli neeligibile pentru FC Braşov SR. Cum au reacţionat consilierii

Primăria Braşov, suspectată că a făcut cheltuieli neeligibile pentru FC Braşov SR. Cum au reacţionat consilierii

Primăria Braşov este suspectată că a decontat cheltuieli neeligibile pentru FC Braşov FOTO Ioan Buciumar

Primăria Braşov a plătit salariul antrenorului Călin Moldovan, după ce acesta a fost dat afară şi a câştigat în instanţă dreptul de a fi reangajat şi de a primi banii pentru perioada în care i-a fost încălcat dreptul la muncă. Acum, consilierii locali au votat un proiect prin care să pună în acord legislaţia naţională cu deciziile Consiliului Local Braşov

Aleşii locali din Braşov au votat un proiect de hotărâre propus de primarul Allen Coliban, în urma căruia FC Braşov va putea beneficia de finanţare din partea Primăriei. Proiectul pune în acord legislaţia la nivel naţional cu modul în care este finanţat sportul de performanţă şi sunt stabilite criterii pe baza cărora se fac aceste finanţări. 
 
Consilierii locali PSD, prin vocea Alexandrei Crivineanu, au dorit să ştie dacă banii daţi deja pentru echipă au fost alocaţi în mod legal. 
 
„S-a vehiculat zilele acestea în presă faptul că auditorii Curţii de Conturi au constatat existenţa unui prejudiciu de 3.500.000 de lei cu privire la finanţarea acordată către FC Braşov Steagu Renaşte. Anul acesta, Consiliul Local a mai venit cu o Hotărâre de Consiliu Local şi a mai dat 4.000.000 de lei către aceeaşi entitate. Aş vrea să ştiu dacă această sumă de 4.000.000 de lei trebuie recuperată şi, totodată fac apel şi vă solicit public, domnule Coliban, să faceţi public  raportul Curţii de Conturi”, a solicitat Alexandra Crivineanu, unul dintre consilierii PSD.
 
Numai că edilul şef spune că raportul Curţii de Conturi nu poate fi făcut public înainte de parcurgerea unor etape prevăzute de lege. Mai mult, primarul Braşovului spune că ştirea nu au respectat adevărul. 
 
„Ştirea şi toate mesajele pe care le rostogoliţi au la bază o minciună. În raportul Curţii de Conturi nu este cuantificat niciun prejudiciu de 3,5 milioane de lei, aşa cum susţineţi. Pe de altă parte, ceea ce îmi cereţi trebuie să aibă la bază respectarea legii şi nu este prima dată când reprezentanţi ai partidului dumneavoastră vin cu solicitări care încalcă legea”, a răspuns primarul Allen Coliban.
 
În cele din urmă, proiectul a trecut de votul consilierilor şi pentru FC Braşov Steagu Renaşte vor putea fi decontate cheltuielile eligibile din punct de vedere legal. 
 
Primăria decontează cheltuieli pentru FC Braşov SR, echipă de fotbal care evoluează în Liga a II-a. Anul trecut, primarul a numit un manager care a decis să-l demită pe antrenorul de atunci şi acum, Călin Moldovan. Acesta a dat Primăria în judecată şi a câştigat în instanţă dreptul de a antrena echipa şi de a-şi primi banii pentru perioada în care a fost dată afară abuziv. 
 
Municipalitatea i-a plătit salariul antrenorului pentru periaoda în care nu a lucrat, dar se pare că această cheltuială nu era eligibilă, motiv pentru care Curtea de Conturi i-a cerut Primăriei Braşov să pună în concordanţă legislaţia cu hotărârile de consiliu local. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările