Verificările ale poliţiştilor la obiectivele asigurate cu pază proprie sau prin societăţi specializate de pază

Verificările ale
poliţiştilor la obiectivele asigurate cu pază proprie sau prin societăţi
specializate de pază

Foto: arhivă Adevărul

Oamenii legii au aplicat şapte amenzi pentru încălcarea legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În perioada 29 noiembrie-1 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii de ordine publică au vizat şi respectarea prevederilor legale privind paza şi securitatea obiectivelor asigurate cu pază proprie sau prin societăţi specializate de pază.

”Pe timpul activităţilor au fost efectuate 42 de instruiri cu personalul de pază, verificate 48 de societăţi comerciale, legitimate peste 200 de persoane şi oprite în trafic şi controlate 135 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 57 de şoferi. De asemenea, aceştia au constatat 47 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 200.000 de lei”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Dintre amenzile aplicate, 21 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 4 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 7 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, şi 8 la alte acte normative. Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării dreptului de a conduce patru permise.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările