Răul de maşină, pacostea care le strică cheful iubitorilor de excursii. Cum pot fi combătute supărătoarele simptome

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi se manifestă în principal la copiii aflaţi în autobuz, autoturism sau alt autovehicul, răul de călătorie îi poate afecta şi pe adulţii mai sensibili. Din fericire, există câteva metode şi remedii care ajută la estomparea sau chiar combaterea simptomelor supărătoare ale acestei afecţiuni.

“Orice lucru care perturbă relaţia dintre creier, pe de-o parte, şi sistemul vestibular, care reglează echilibrul şi mişcare, precum şi sistemul vizual, duce la răul de mişcare, cu manifestări precum greaţă, ameţeli, vărsături”, explică medicul brăilean Alina Stoian.

Aceasta le recomandă celor predispuşi la astfel de simptome ca, atunci când călătoresc cu un autovehicul, să încerce să ţină privirea aţintită înainte, deci să nu mişte capul brusc dintr-o parte în alta.

Totodată, medicul brăilean spune că, înainte de călătorie, e bine să se consume un ceai de ghimbir. Alte plante care ajută sunt menta, roiniţa, sulfina sau maghiranul. “Nu trebuie să plecăm la drum cu stomacul gol, însă trebuie evitate alimentele bogate în grăsimi”, precizează medicul Alina Stoian.

Specialiştii mai recomandă ca persoanele cu rău de călătorie să se aşeze pe locurile unde mişcare este resimţită cât mai puţin, cum ar fi scaunul din faţă al maşinii, locul situat deasupra aripii în avion, sau în cabina aflată în partea din faţă a vaporului.

Fumatul trebuie evitat, la fel ca şi mirosurile puternice, precum cele de parfum, deodorant sau de mâncare. În schimb, este recomandată folosirea şerveţelelor umede cu alcool pentru tamponarea feţei.

Citiţi şi


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite