„Mai cântă o dată, Sam!” revine pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul „Maria Filotti" îi aşteaptă şi în acest weekend pe brăilenii iubitori de teatru să vizioneze trei spectacole de excepţi. Este vorba despre „Lecţia" în regia lui Ciprian Nicolăiasa, „Jocuri erotice cu mortul din balcon" piesă regizată de Dan Tudor şi „Mai cântă o dată, Sam!" în regia lui Bogdan Drăgulescu.

Prima piesă „Lecţia" care se joacă vineri seara de la ora 19.00 la Sala Studio a teatrului, prezintă povestea unei eleve dornice să-şi îmbogăţească bagajul de cunoştinţe, fapt pentru care merge să ia lecţii în particular în casa unui profesor cunoscut şi apreciat.


Acesta începe să testeze cunoştinţele elevei, dar ceea ce părea a fi o lecţie normală se transformă, în curând, într-un adevărat coşmar. Eleva devine victima profesorului şi a servitoarei acestuia.


„Puţin abilul profesor, timid şi nesigur la începutul piesei, reuşeşte treptat să-şi elibereze demonii, sexual sau mental spiritul său eliberează energii nebănuite...Lecţia finală este purificatoare, soluţia finală este moartea şi totul pare fără de sfârşit ca într-un imens şi trist carusel al întâmplărilor zilnice", se arată în caietul program al spectacolului.


„Jocuri erotice cu mortul din balcon"
Cea de-a doua piesă „Jocuri erotice cu mortul din balcon" se joacă sâmbătă de la ora 18.00 la Sala Mare a teatrului.

„În acest spectacol lumea de pe scenă cultivă şi dilată lucrurile anormale din cotidianul nostru, ne identifică cu modul nostru deformat de a reacţiona în anumite situaţii. Dacă există o morală în spatele acestei comedii, aceasta ar fi să nu pierdem starea de curăţenie, de naivitate chiar, copilul din noi", a declarat regizorul Dan Tudor referitor la piesă.


Cea de-a treia piesă „Mai cântă o dată, Sam!" de Woody Allen, în regia lui Bogdan Drăgulescu se joacă duminică de la ora 18.00 tot la Sala Mare. Spectacolul se derulează într-un decor rafinat, impregnat parcă de personalitatea lui Allen, ca o prelungire a filmelor care îl obsedează pe protagonist.
Allen are „o magazie de simptome nevrotice" şi toate sunt în legătură cu relaţia lui cu femeile.


Fiind critic de film, Allen îşi extrage curajul şi comportamentul faţă de femei, din filme, avându-l ca model pe Humphrey Bogart. Tot spectacolul poartă acel aer rarisim din Casablanca datorită muzicii cântate la pian de Sam, dar şi a umorului fin, plin de candoare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite