Armata a publicat numărul de locuri in instituţiile militare de învăţământ, anul şcolar 2014 - 2015

Armata a publicat numărul de locuri in instituţiile militare de învăţământ, anul şcolar 2014 - 2015

FOTO Florentin Coman

Biroul de Infromare Recrutare Brăila a făcut publică oferta de învăţământ a Ministerului Apărării Naţionale Naţionale, pentru anul şcolar 2014 - 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" sunt scoase la concurs 167 de locuri, iar examenele se vor susţine la engleză, matematică şi psihologie sau engleză, psihologie şi limba română şi comunicare. La Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" există 60 de locuri, iar probele de concurs sunt la engleză, matematică şi psihologie. Academia Navală "Mircea cel Bătrân" are în ofertă 25 de locuri, pentru care se vor da exemene la engleză şi matematică. Academia Tehnică Militară are 63 de locuri, cu examene la engleză, matematică şi fizică, iar Institutul Medico-Militar are 20 de locuri, probele de concurs fiind stabilite de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, respectiv Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

La toate şcolile de maiştri militari, probele de concurs constau în: examinare psihotehnică, examen la engleză, matematică (algebră/trigonometrie) şi fizică (mecanică/electricitate), cu excepţia Şcolii Militare de Maiştri a Forţelor Navale "Amiral I. Murgescu", care nu susţine examen la limba engleză. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" scoate la concurs 71 de locuri, Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene "Traian Vuia" 73 de locuri, iar Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale "Amiral I. Murgescu" are în ofertă 50 de locuri.

Admiterea în instituţiile militare de învăţământ va avea loc după examenul de bacalaureat. Pot fi admişi şi tineri care au terminat liceul mai demult, însă aceştia trebuie să aibă vârsta maximă de 26 de ani, pentru învăţământul militar universitar, şi de 28 de ani, pentru învăţământul militar postliceal.Probele de selecţie - proba psihologică, proba sportivă şi interviul de evaluare finală - se vor susţine la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare din localitatea Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

Mai multe informaţii pot fi aflate de la Biroul Informare Recrutare Brăila, cu sediul pe Str. Împăratul Traian, de luni până vineri, între orele 8.30 - 16.30.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: