VIDEO Captură importantă de ţigări de contrabandă la Rădăuţi Prut. Marfa valorează circa 100.000 de euro

VIDEO Captură importantă de ţigări de contrabandă la Rădăuţi Prut. Marfa valorează circa 100.000 de euro

Autoturism blindat cu ţigări de contrabandă la Botoşani FOTO Poliţia de Frontieră

Autoturismul, marca Mercedes,era pe un drum lăturalnic neasfaltat, în apropiere de malul Prutului. În zonă erau şi doi cetăţeni, ce păreau să manipuleze coletele, dar aceştia au reuşit să dispară în întuneric, abandonând marfa şi maşina.

O nouă captură importantă de ţigări de contrabandă la Botoşani. După ce, 24 octombrie, poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă pentru a opri contrabandiştii ce încercau să fugă cu 23.000 de pachete de ţigări, în zona localităţii Dersca, pe 30 octombrie scenariul aproape că s- repetat.

Potrivit biroului de presă al Poliţiei de Frontieră, în data de 30 octombrie 2019, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, în cooperare cu cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră au observat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Rediu, doi cetăţeni care încărcau colete voluminoase într-un autoturism marca Mercedes ML.

„Imediat, colegii noştri s-au deplasat la faţa locului, unde au reuşit reţinerea autoturismului în care se aflau mai multe colete cu ţigări, iar în urma cercetării zonei, în imediata apropiere a frontierei, au mai descoperit două colete cu ţigări, care au fost ridicate în vederea confiscării”, a declarat comisarul Minodora Răcnea, purtătoarea de cuvânt al STPF Botoşani.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 239.800 de ţigări (11.990 pachete), în valoare de piaţă de aproape 100.000 de euro. Marfa a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor. Autoturismul marca Mercedes ML a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, precum şi de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar poliţiştii de frontieră continuă efectuarea cercetărilor, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: