Situaţie alarmantă în nordul Moldovei. Peste 230 de şcoli din Botoşani nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu

Situaţie alarmantă în nordul Moldovei. Peste 230 de şcoli din Botoşani nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu

Zeci de şcoli din judeţul Botoşani nu au autorizaţie de securitate la incendiu FOTO Adevărul

Din peste 500 de şcoli cât funcţionează în judeţul Botoşani, jumătate nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Termenul limită care obligă instituţiile la astfel de autorizaţie expiră în luna iunie. Şcolile care nu reuşesc să obţină avizele riscă să fie închise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar 28 de şcoli din 508 câte are judeţul Botoşani, deţin autorizaţie de securitate la incendiu. Practic acest acte administrativ emise de Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă certifică că respectiva construcţia sau după caz unitate de învăţământ  îndeplineşte conform legii cerinţele pentru a fi sigură în caz de incendii.  

Aşa cum arată statisticile ISU Botoşani, din cele 508 şcoli, 244 nu au nevoie de această autorizaţie, 28 o deţin iar  236 trebuie să obţină acest act obligatoriu. Data limită pentru obţinerea acestei autorizaţii este de 30 iunie 2017. După această dată toate şcolile care nu prezintă siguranţă la incendii riscă să fie închise. 

Această problemă a fost ridicată în cadrul unei întâlniri a şefilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani cu reprezentanţii Primăriilor din judeţ la Prefectura Botoşani. Pompierii şi-au arătat disponibilitatea de a ajuta să fie obţinute urgent aceste autorizaţii.  ”Ne deplasăm în teren în anumite puncte comune de lucru, venim cu partea de asistenţă tehnică. Precizăm exact ce condiţii trebuie îndeplinite şi de ce documente este nevoie pentru ca administraţiile locale să urmărească îndeaproape acest proces şi să putem reduce pe cât posibil numărul unităţilor de învăţământ care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu. 

Termenul de 30 iunie 2017 va fi ultimul termen de prorogare, mai mult nu va fi. E valabil pentru toţi operatorii, instituţiile, speţe unde se impune acest act administrativ”, a precizat colonelul Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Costurile autorizaţiilor vor trebuie suportate de către Primăriile pe ale cărei rază se află respectivele unităţi de învăţământ.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările