Afişele electorale cu sigla USL, lipite de PSD în Botoşani, au fost declarate ilegale. Liberalii le dau jos cu executorul judecătoresc

Afişele electorale cu sigla USL, lipite de PSD în Botoşani, au fost declarate ilegale. Liberalii le dau jos cu executorul judecătoresc

Afişele cu USL vor fi date jos la Botoşani FOTO Adevărul

Deşi intiţial afişele cu sigla USL folosite de social-democraţi în campania electorală au fost acceptate de Biroul Electoral Judeţean, în urma unei contestaţii depuse de liberali la Biroul Electoral Central situaţia s-a schimbat la 180 de grade. Biroul Electoral Central a decis că folosirea siglei USL în acest context este ilegală.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la sfârşitul săptămânii trecute şefii PNL din Botoşani au cerut Biroului Electoral Judeţean(BEJ) să dispună înlăturarea afişelor electorale cu sigla ”USL trăieşte”, folosite de PSD în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. 

Liberalii au motivat cererea lor, afirmând că sintagma USL nu mai reprezintă o realitate politică, iar noţiunea politică de liberal este folosită fără voia lor. Membrii BEJ au respins imediat cererea PNL, considerând că este legală folosirea siglei USL.  

Duminică seara liberalii au contestat decizia BEJ la Biroul Electoral Central (BEC). Luni dimineaţă BEC a dat dreptate liberalilor şi a întors decizia BEJ. Folosirea siglei USL pe afişele electorale ale PSD a devenit ilegală. Pentru a se asigura că afişele vor fi date jos cât mai repede, liderii PNL din Botoşani au apelat la un executor judecătoresc.  

”Nu ne vom da acordul ca pentru folosirea siglei USL. Cuvântul liberal nu are ce căuta acum acolo. Am depus la toate instituţiile statului solicitarea să aplice legislaţia iar toate afişele să fie înlăturate. La Botoşani când a fost respinsă iniţial solicitarea noastră, nu s-a votat citind legea. Vom apela şi la un executor judecătoresc”, a precizat Florin Ţurcanu, liderul PNL Botoşani.
 
citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările