Primele baruri şi cluburi au fost închise în Baia Mare pentru că nu respectă normele privind prevenirea incendiilor

Primele
baruri şi cluburi au fost închise în Baia Mare pentru că nu respectă normele privind prevenirea incendiilor

Mystique pub a fost închis   Sursa foto: mystiquepub.ro

Activitatea a trei baruri şi cluburi a fost închisă parţial, după ce s-au constatat nereguli privind protecţia contra incendiilor. Autorităţile care au pornit în control au constatat că unităţile de alimentaţie publică funcţionează în clădiri cu mai multe nivele, însă numai patea de la parter funcţionează conform normelor în vigoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei clubui şi baruri de pe strada Şcolii din Baia Mare au fost închise parţial. Mai precis acestea funcţionau pe câte două sau trei etaje, iar în urma controalelor s-a constatat că doar la parter sunt îndeplinite normele în vigoare în ceea ce priveşte protecţia şi stingerea incendiilor. ”Toată clădirea de pe strada Şcolii unde au funcţionat mai multe societăţi au fost verificate. Se suspendă activitatea la etajul I şi II şi rămân cafenelele de la parter care pot funcţiona”, a precizat Dan Bucă, reprezentantul primăriei la faţa locului. Acesta a arătat că primarul, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a convocat o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai ISU, ITM, DSP, DSVSA, echipe ale reţelei de gaz, apă şi electricitate, dar şi de la Disciplina în Construcţii, pentru controale amănunţite în localurile în care băimărenii petrec timp liber. Cluburile, mai precis a fost în vizorul comisiei, iar cele de pe strada Şcolii din Baia Mare au fos primele verificate. Neregulile au fost suficient de mari pentru a suspenda activitatea, cel puţin parţial. Asta pentru că aceste unităţi funcţionează pe mai multe etaje, iar neregulile au fost găsite doar în partea superioară. ”În principiu, partea de parter este în regulă, dar la partea de etaj I şi II nu este respectată legislaţia în ce priveşte protecţia şi stingerea incendiilor. Planul trebuie făcut integral, pentru că practic, căile de evacuare nu sunt conforme cu legislaţia. Acestea ies pe nişte căi betonate, care nu duc nicăieri. Cea de pe lateral este închisă şi n-ai decât să sari jos, în curte, în cazul unei evacuări”, a mai spus Dan Bucă.

În mod surprinzător, conducerea barului Mystic, primul închis de autorităţi, a postat în scurt timp un mesaj pe reţeaua de socializare în care îşi arată respectul pentru această acţiune a autorităţilor, dar şi regretul pentru cele petrecute în cubul bucureştean. ”Având în vedere tragicele evenimente petrecute la sfârşitul săptămânii trecute în clubul "Colectiv" din capitală, salutăm deciziile organelor abilitate de a suspenda activitatea de club a localului nostru până la îndeplinirirea tuturor normelor ce vor trebui aplicate, pentru desfăşurarea activităţilor în conformitate cu legea şi, totodată, pentru protecţia şi siguranţa clienţilor noştri.

Suntem alături de victimele şi familiile celor ce suferă în urma tragicului eveniment. Ne angajăm ca în cel mai scurt timp să ne aliniem normelor în vigoare. Până atunci, programul cafenelei rămâne neschimbat şi vă aşteptăm la o cafea proaspătă, aromată şi caldă”, scrie conducerea clubului pe pagina sa de Facebook.

Clubul este unul din cele mai frecventate de tinerii băimăreni şi funcţionează în încăperi dispuse pe trei nivele, la parter fiind o cafenea, iar la cele două nivele, clubul, propriu-zis.  

Tragedia din Colectiv a determinat autorităţile băimărene să ia măsuri pentru evitarea repetării unui asemenea eveniment tragic. Astfel, astăzi au început primele controale în cluburi. ITM a anunţat încă de ieri că vor începe controalele în aceste unităţi. ”Da, începem să facem verificări la cluburi, dar probabil că va fi o tematică la nivel naţional”, a menţionat Traian Rad-Tăut, inspector şef adjunct al Inspectoratului Tritorial de Muncă Maramureş, repsonsabil cu securitatea în muncă.
Reprezentanţii autoriăţilor au arătat că verificărle nu s-au terminat.
 
 
Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările