Acţiuni de conştientizare cu ocazia Zilei Informării Preventive

Acţiuni de conştientizare cu ocazia Zilei Informării Preventive

Detaşamentul de Pompieri Baia Mare îşi va prezenta tehnica de luptă Foto: Arhivă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, are loc „Ziua informării Preventive”.  I.S.U. Maramureş va organiza, puncte de informare în incinta Gold Plaza şi incinta Magazinului Maramureşul. De la ora 12.00 la Monumentul Ostaşului Român, Detaşamentul de Pompieri “ Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare îşi va expune tehnica de luptă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Marţi, 13 mai, sediile inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/subunităţilor de intervenţie locale îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. 
 
Totodată, în zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventivă şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă. 
 
Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 31%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 21%, fumatul şi focul deschis -14% şi mijloacele de încălzire – 13%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările