A murit Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului

A murit Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului

Dumitru Sechelariu. FOTO Adevărul

Dumitru Sechelariu, fost primar al Bacăului, a încetat din viaţă sâmbătă dimineaţă. El fusese operat în Bucureşti în urmă cu două săptămâni, după care a fost transferat la o clinică din Viena.

„Domnul Sechelariu a încetat din viaţă la ora 8.15, ora României, în spitalul AKH din Viena. Aseară, starea dumnealui nu părea să fie atât de gravă, dar din păcate am fost informată în această dimineaţă de această nenorocire. La acest moment, nu ne-am revenit încă după acest şoc şi nu putem să oferim mai multe detalii despre ce fel de investigaţii i s-au făcut domnului Sechelariu“, a declarat avocata lui Dumitru Sechelariu, Nicuţa Manea Cîţu, pentru rtv.net.

„Pentru mine şi pentru toţi cei care l-au cunoscut este un şoc“, a mai declarat avocata.

Sechelariu suferea de afecţiuni pulmonare grave, care s-au extins şi în zona coloanei vertebrale. Surse din rândul familiei, spun că atât tatăl, cât şi mai multe rude ale fostului edil au decedat înaintea vârstei de 60 de ani în urma unor boli pulmonare grave. Dumitru Sechelariu ar fi împlinit 55 de ani în această vară.

Dumitru Sechelariu a fost internat joi, 31 ianuarie, la Iaşi şi apoi transferat, cu un elicoper, la Spitalul Floreasca. Fostul edil al Bacăului a mai fost internat şi în anul 2010, la sfârşitul lunii februarie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. A fost supus unei intervenţii de angioplastie coronariană, adică o procedură de lărgire a unei artere coronare.

După câteva zile de la externarea din spitalul ieşean, adică pe 1 martie, Sechelariu a fost internat la secţia de cardiologie de la Spitalul Judeţean Bacău, în urma unei crize cardiace. În acel moment, pe numele lui Sechelariu se eliberase ordonanţă de reţinere, de către procurorii DNA, fiind acuzat de cumpărare de influenţă, în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile, privind un litigiu comercial. El a ajuns la spital după ce a aflat acest lucru, întrucât i s-a făcut rău. În luna septembrie 2012, Sechelariu a fost achitat de magistraţi în acest dosar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: