Peste 760 de acte de violenţă înregistrate în şcoli în primul semestru din acest an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violenta in scoli 2

Un număr de 766 acte de violenţă au fost înregistrate în şcolile din judeţul Vaslui în primul semestru din actualul an şcolar, situaţia fiind considerată una îngrijorătoare de către şefii învăţământului vasluian, care caută soluţii pentru diminuarea fenomenului.

Fenomenul violenţei elevilor în şcoli a luat amploare în judeţul Vaslui, în condiţiile în care conducerile unităţilor de învăţământ au raportat, în prima parte din actualul an şcolar, 766 acte de violenţă, acestea fiind distribuite în egală măsură atât în unităţile de învăţământ din mediul urban cât şi în cele din rural.

Pe lângă agresiunile fizice, cadrele didactice au constatat şi zeci de cazuri de consum de alcool, şantaj, automutilare şi chiar tentative de sinucidere, arată Mediafax.

„Toate aceste manifestări, fie ele acte de violenţă sau comportamente neadecvate, sunt, în principal, rezultatul neglijenţei din familie şi a anturajelor în care intră aceşti elevi. Mulţi provin chiar din medii mai agresive, fiind privaţi de acea afectivitate de care au nevoie în perioadele de creştere. Desigur, nu trebuie neglijat nici accesul facil la diverse canale în care predomină violenţele de tot felul, de la cele fizice şi verbale, până la cele sexuale", a declarat, vineri, pentru Mediafax, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Potrivit sursei citate, cele mai frecvente cazuri de violenţe în şcoli se înregistrează în rândul elevilor de ciclu liceal, având în vedere, în special, vârsta celor predispuşi la diverse acte de agresivitate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite