Un fost campion mondial la karate a devenit omul cu mănuşi de aur al României

Un
fost campion mondial la karate a devenit omul cu mănuşi de aur al României

Arădeanul Marius Tătar FOTO arhivă personală

Un fost dublu campion mondial de karate, poliţistul arădean Marius Tătar, este acum campion la box. De opt ani practică acest sport şi este cel care a luat aur la Cupa României. Are nemumărate medalii, iar la ultima gală de box la care a participat a ieşit din nou învingător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campionul se pregăteşte la clubul Motorul „Silva Lazăr” din Arad. Despre el se spune că este „un stângaci veritabil, un pugilist puternic, care nu fuge de bătaie”.  Ambiţios, la cei 39 de ani pe care îi are, încă face două antrenamente pe zi.

„Este un sport foarte greu din toate punctele de vedere. Atât al antrenamentului, cât şi al competiţilor, fiind un sport olimpic. Trebuie o pregătire mai atentă decât la celelalte sporturi de contact. Este un sport care se începe din copilărie, însă eu am ajuns să îl practic doar la maturitate, dar făcând şi alte sporturi de contact nu mi-a fost dificil”, spune Marius.

Când nu va mai putea intra el în ring pentru a boxa, nu va pune mănuşile în cui, ci va dori să împărtăşească tinerilor din experinţa lui.

„Cel mai probabil voi antrena şi voi atrage tinerii către acest sport”, mai declară Marius Tătar. 

La mijlocul lunii octombrie, la Arad a participat la turneul internaţional "Gala Campionilor” la box,  eveniment la  au participat sportivi din România,  Spania, Ucraina şi Polonia. Marius Tătar a fost învingător. El  s-a luptat atunci cu  Cătălin Cristea, sportivul Clubului Sportiv Municipal Târgovişte, la categoria de 91 de kilograme.


Evenimentul a fost organizat de către un alt campion în box, arădeanul Ruben Stoia. 

 

Mai puteţi citi: FOTO Zece meciuri de excepţie, la Gala Campionilor. Marius Tătar şi Mihai Nistor printre campioni
 

Gala Campionilor a luat amploare pe Facebook. Zeci de poze şi filmuleţe şi sute de mesaje de încurajare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: