Aradul are maşină unică în România de spălat containerele.Ea nu poate fi folosită când temperaturile sunt scăzute

Aradul are maşină unică în România de spălat containerele.Ea nu poate fi folosită când temperaturile sunt scăzute

Maşina s-a deschis doar o dată înainte de a se face proba cu containerul

Aradul are începând de astăzi, o mașină unică în România. Este vorba despre Spălătorul de containere, utilaj care serveşte spălării şi dezinfectării containerelor în care sunt depozitate deşeuri menajere.

Maşina este de ultimă generaţie şi cu toate acestea are şi ea o problemă.

Chiar în momentul în care a ieşit în lume s-a încăpăţânat să mai funcţioneze. De vină au fost temperaturile mult prea scăzute de afară. „Când sunt temperaturi mai mici de 5 grade Celsius nu se poate folosi, deoarece îngheaţă apa”, spune Ciprian Tripa, director adjunct al SC Polaris M Holding, firma care a achiziţionat acestă maşină.

Valoarea ei se ridică la 120 de mii de euro. Acest vehicul este dotat cu un echipament destinat spălării interioare şi exterioare, cu apă rece, la presiune foarte înaltă, a containerelor şi pubelelor, precum şi dezinfectării acestora. Vehiculul are un rezervor de apă, cu două compartimente, dintre care unul destinat colectării apei murdare, iar celălalt spălării cu apă curată a containerelor (ambele cu o capacitate de 6.000 de litri) şi o cameră de spălare a pubelelor de gunoi.

Click pe poză pentru a vedea galerie foto:


La acestea se adaugă un dispozitiv special conceput pentru ridicarea şi bascularea containerelor, o instalaţie pentru apă şi una pentru spălare, prevăzută cu robot mobil inteligent pentru spălarea interioară, care garantează o curăţare în profunzime a pubelelor şi containerelor.

Robotul răzuie suprafeţele containerelor şi pereţii acestora, fiind montat pe un arbore telescopic. Vehiculul de ultimă generaţie este prevăzut, printre altele, cu uşă etanşă pentru încărcarea containerelor, care nu permite scurgeri de apă în timpul spălării, şi filtre, fapt ce garantează eficienţa operaţiunilor fără a afecta mediul înconjurător.

Reprezentanţii firmei Polaris spun că acest vehicul unic a fost adus, deoarece tot mai mulţi arădeni s-au plâns de mirosul neplăcut pe care îl degajă pubelele de pe platformele gospodăreşti pentru deşeuri.

       


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: