Medic de la Spitalul Judeţean din Alexandria, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată

Medic de la Spitalul Judeţean din Alexandria, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată

Bani  FOTO: Adevărul

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Doctorul Virgil Roşoiu ar fi primit spagă în valoare de 300 de lei ca să aibă grijă de o persoană internată. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au finalizat cercetarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au dispus trimiterea în judecată a unui medic angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria. Acestuia i se aduc acuzaţii de luare de mită în formă continuată.

În fapt, medicul R.V. a primit la date diferite, de la acelaşi martor denunţător, suma de 100 lei, respectiv, suma de 200 lei, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în acordarea îngrijirile necesare unei persoane internate la unitatea spitalicească. Potrivit art. 289 alin. 1 C.p. infracţiunea de luare de mită constă în «fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, (…) primeşte bani care nu i se cuvin, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu (…), se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit fapta»“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Dosarul penal a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Teleorman.

În dimineaţa zilei de 6 martie, ofiţerii DGA au descins la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria şi la domiciliul medicului acuzat. „La data de 1 martie, anul curent, medicul a primit de la un denunţător suma de 200 lei, după ce anterior primise suma de 100 lei, pentru acordarea de îngrijiri medicale unui pacient internat pe secţia medicală“, se preciza, pe 7 martie, într-o informare a Serviciului judeţean Anticorupţie Teleorman.

 

Mai puteţi citi:

Suspiciune de mită la Spitalul de Urgenţă din Alexandria. E vizat un medic. Manager: „Nu am avut până acum probleme cu dânsul“. Ce zic procurorii

citeste totul despre: