18 teleormăneni au leşinat, răpuşi de caniculă

18 teleormăneni au leşinat, răpuşi de caniculă

Foto arhivă

18 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală şi au solicitat Ambulanţa, din cauza efectelor caniculei. Judeţul se află sub avertizare de cod portocaliu în zilele de miercuri şi joi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, în ultimele 24 de ore, au existat 180 de solicitări, 18 venind din partea unor teleormăneni care au leşinat din cauza căldurii excesive. Numărul echipajelor cu care a intervenit SAJ Teleorman a fost, deocamdată, suficient şi nu s-a impus suplimentarea lor. 
 
Teleormanul se află, astăzi,  sub avertizare de cod portocaliu, potrivit avertizării emise de ANM. Căldura sufocanta va persista şi mâine când sunt anunţate temperaturi de 40 de grade. 
 
Sfaturile medicilor
 
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme. Într-un comunicat emis de Ministerul Sănătăţii se arată că, în perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 — 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Potrivit medicilor, este necesar un pahar de apă la fiecare 15-20 de minute.
 
Medicii sfătuiesc populaţia să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar cu apă. Cei care sunt nevoiţi să iasă afară la orele de vârf ale caniculei trebuie să folosească o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările