Record mondial în pandemie: a alergat un maraton pe o pistă lungă de numai 5 metri, pe care a făcut 8.440 de ture

Record mondial în pandemie: a alergat un maraton pe o pistă lungă de numai 5 metri, pe care a făcut 8.440 de ture

Polonezul a alergat turul de 8.440 de ori. Foto: officialworldrecord.com

Un alergător polonez de cursă lungă a stabilit, în plină pandemie, un record mondial cu totul ciudat, care a fost recunoscut oficial. Sportivul se afla în carantină când i-a venit năstruşnica idee.

Ştiri pe aceeaşi temă

Polonezul Wojciech Machnik a avut ghinionul să se afle la un maraton în Yemen, în martie 2020, când a început nebunia provocată de pandemia de COVID-19. La întoarcerea în ţară, a fost nevoit să stea 14 zile în carantină.
 
În perioada carantinei, a încheiat un maraton complet în jurul patului său, pe un tur de 7,5 metri, în 8 ore şi 47 de minute.
 
Acest lucru l-a determinat să facă ceva şi mai nebunesc, pentru a stabili un record mondial oficial. Evenimentul a avut loc câteva săptămâni mai târziu în Katowice, pe 3 mai 2020, şi a fost organizat conform regulilor de distanţare socială. 
 
Cursa a fost înregistrată integral, iar o companie oficială de cronometrare a fost responsabilă de numărarea turei, judecători World Record şi reporteri TV fiind prezenţi pe toată durata încercării.
 
Wojciech a stabilit un nou record mondial la categoria „The Shortest Lap Marathon” (cel mai scurt tur de pistă al unui maraton) parcurgând distanţa de maraton (42.195 metri) pe cea mai scurtă tură de alergare.
 
A alergat de 8.440 de ori în jurul unui tur de cinci metri, în 13 ore şi 54 de secunde. „Covid-19 Marathon Challenge” a fost gândit ca să strângă fonduri pentru combaterea COVID-19. Toate contribuţiile au fost cheltuite pentru dezinfectanţi livraţi ulterior la case de îngrijire socială şi spitale pentru a reduce răspândirea coronavirusului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările