Proiectul mall-ului de 80 de milioane de lei de la Alba Iulia. Acord de mediu pentru devierea unei linii electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul noului mall de la Alba Iulia
Proiectul noului mall de la Alba Iulia

Proiectul noului mall de la Alba Iulia a ajuns la APM Alba pentru acordul de mediu necesar devierii liniilor de înaltă tensiune şi demolarea stâlpilor existenţi pe terenul de pe malul râului Ampoi.

Potrivit unei documentaţii recente, clădirea noului „Alba Iulia Mall” din cartierul Bărăbanţ va avea regimul de înălţime parter + 1 etaj retras şi o suprafaţă utilă de peste 39.000 mp. Acesta va include la parter un hypermarket cu zone proprii pentru pregătire produse şi galerii comerciale (boutiqueuri, showroom-uri). La etaj ar urma să fie amplasată zona de food-court (restaurante, fast-food-uri). 

Vor exista peste 1.000 de locuri de parcare, dintre care 10 pentru maşini electrice. De asemenea, suprafaţa totală a spaţiilor verzi va fi de peste 13.000 mp. Valoarea investiţiei ar urma să fie de circa 80 de milioane de lei. 

Potrivit alba24.ro, titularul proiectului PK Topaz SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Alba o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru „Devierea LEA 220kV zona Ampoi Alba Iulia şi demolare stâlpi”, din cadrul proiectului „Construire Centru Comercial, amenajare incintă cu spaţii verzi şi plante, amenajare parcări, alei carosabile şi pietonale, împrejmuirea terenului, amplasare totem şi semnale publicitare, post trafo, organizare de şantier, branşamente utilităţi, amenajare accese”.

Potrivit memoriului de prezentare, suprafaţa totală a terenului propus pentru realizarea proiectului este 100.310 mp (conform extraselor de Carte Funciară) / 99.112 mp (din măsurători). Proiectul prevede realizarea unei clădiri cu funcţiunea de Centru comercial cu regimul de înălţime Parter + 1 Etaj retras şi dimensiunile maxime în plan: 263,76 x 265,06 m.

Obiectivul propus se va realiza în acord cu tendinţele actuale de dezvoltare ale zonei şi se va integra din punct de vedere funcţional, arhitectural şi estetic cu caracterul zonei şi cu fondul construit existent în zonă. Pentru o buna funcţionare a obiectivului propus se prevede realizarea unei parcări supraterane, amenajarea incintei cu alei carosabile şi pietonale, spaţii verzi, împrejmuirea terenului, amplasarea de semnale publicitare, a unui post trafo, branşarea la utilităţi (apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică), amenajarea acceselor.

Numărul de locuri de parcare propuse – 1.088 locuri, din care: 1.044 de locuri de parcare normale şi 40 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi

Un număr de 10 locuri de parcare vor fi prevăzute cu staţii de încărcare pentru autovehiculele hibride şi electrice; sistemul de alimentare cu energie electrică se poate extinde astfel încât să poată deservi un număr de 240 locuri de parcare. Pentru toate categoriile de construcţii şi amenajări se prevede asigurarea de accese pentru intervenţii în caz de necesitate, dimensionate conform normelor de trafic greu (se va asigura accesul autospecialelor de intervenţii).

Se va realiza pe amplasament o parcare pentru biciclete: 2 rastele pentru biclete x 20 locuri/rastel. Proiectul prevede realizarea unei investiţii care va pune în valoare peisajul urban actual, având ca obiectiv ridicarea standardului zonei.

Potrivit memoriului de prezentare, suprafaţa construită este de 33.135,63 mp iar suprafaţa utilă de 39.230,97 mp. Suprafaţa aleilor carosabile va fi de 22.646,18 mp, suprafaţa locurilor de parcare pentru clienţi – 13.775 mp, suprafaţa locurilor de parcare 7,5 T – 150 mp şi suprafaţa parcării pentru personal – 325 mp.

Vă mai recomandăm:

 

Palatul Princiar vechi de 400 de ani şi sediu al unui muzeu de istorie, retrocedat Eparhiei Reformate din Ardeal

 

Oraşul din Transilvania unde fiecare familie avea un ceferist. Aici e un muzeu original amenajat în aer liber FOTO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite