PNL Alba îşi impune noi oameni în Guvern: secretar de stat la Ministerul Economiei şi director general la Agenţia de Cadastru

PNL Alba îşi impune noi oameni în Guvern: secretar de stat la Ministerul Economiei şi director general la Agenţia de Cadastru

Cristian Simu şi Laurenţiu Blaga au fost numiţi în funcţii în cadrul Guvernului

Premierul Ludovic Orban a numit luni doi membrii ai PNL Alba în funcţii de secretar de stat la nivelul Executivului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, noul director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru este liberalul Laurenţiu Alexandru Blaga, om de afaceri, care deţine o firmă exact în domeniul cadastrului.
 
Blaga l-a înlocuit în funcţie pe Radu Codruţ Ştefănescu, numit de PSD. Numele lui Laurenţiu Alexandru Blaga a apărut într-un scandal din campania electorală, între PNL şi USR, când filiala Alba a USR l-a acuzat că, prin intermediul firmelor pe care le controlează, a câştigat zeci de contracte din bani publici, cu ajutorul deputatului Florin Roman. Pentru aceste acuzaţii, deputatul Roman l-a dat în judecată pe preşedintele USR Alba, Beniamin Todosiu. Parlamenatrul liberal cere în instanţă daune de 50.000 de lei. 
 
Cea de-a doua numire este cea a directorului general al Uzinei Mecanice Cugir, Iulian Cristian Simu, care a fost numit secretat de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Simu a fost instalat de curând la conducerea fabricii din Cugir. Potrivit CV-ului postat pe siteul fabricii, Iulian Cristian Simu a deţinut mai multe funcţii, în cadrul Uzinei Mecanice Cugir, dar şi mai multe funcţii publice.
 
Cristian Simu a fost şef de oficiu prefectural la Cugir sau şef al serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor. Acesta este absolvent al Facultatăţii de Construcţii Maşini din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, cu specializarea inginer şi are un masterat în Administraţie Publică Europeană. Din 2010 până în 2013, Cristian Simu a fost managerul Spitalului Orăşenesc Cugir.
 
La Uzina Mecanică urmează să fie numit un nou director general, în timp ce la Fabrica de Arme, fostul şef PSD a fost schimbat cu unul de la PNL - Graţian Duma. Recent, la cele două societăţi de stat din Cugir au fost schimbate şi consiliile de administraţie. Astfel, la Societatea Uzina Mecanică au fost numiţi Romulus Micu (pensionar – fost director general UMC), Lucian Rada (salariat UMC) şi Radu Chiurtu (Secretar General la Ministerul Economiei).
 
La Societatea Fabrica de Arme, componenţa consiliul de administraţie este formată din Horea Suciu (administrator firmă privată, fost director general la Fabrica de Arme), Vasile Botezan (administrator firmă privată) şi Silviu Samoilescu – Şef Serviciu Centru Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale Vinerea – Cugir). Ministrul Economiei va numi în perioada următoare şi noul administrator special de la Fabrica de Arme, funcţie ocupată până nu de mult, de PSD-istul Cornel Murg.
 

Citiţi şi:

 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: