Mesaje tulburătoare pentru inginerul din Cluj găsit mort într-o galerie minieră din Roşia Montană

Mesaje tulburătoare pentru inginerul din Cluj găsit mort într-o galerie minieră din Roşia Montană

Cristian George Ciani

Decesul tânărului în galeria de mină părăsită de la Roşia Montană a provocat o profundă tristeţe în rândul prietenilor acestuia, care se manifestă şi pe reţelele de socializare. Cristian George Ciani avea 29 de ani şi era din Cluj Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prietenii acestuia au realizat un filmuleţ în memoria lui şi l-au postat pe youtube. Cristian George Ciani, de profesie inginer, locuia de mai multă vreme la bunicii săi din Abrud. Era căsătorit, dar soţia şi părinţii săi sunt plecaţi în Statele Unite ale Americii. Se vor întoarce acum pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Joi, Cristian a plecat din Abrud cu intenţia de a explora o galerie părăsită din Corna, Roşia Montană. A luat cu el şi unelte de săpat, probabil pentru a căuta aur. A fost găsit vineri dimineaţă decedat în mină.

Salvatorii minieri din Petroşani au găsit lângă cadavru un detector de metale, o săpăligă pentru minerit, lanternă pentru cască cu acumulatori, o daltă, un ciocan, fişe pentru capse. Tânărul nu a luat, însă, în calcul faptul că fiind o mină părăsită şi fără sistem de ventilaţie putea rămâne fără aer.

La aproximativ 600 de metri de intrarea în galeria Vercheş a fost găsit fără suflare. A murit asfixiat.

„Te vom păstra mereu in inimile noaste, ne doare, ne doare rău şi ne pare rău că nu ţi-am spus nicioadată ca te iubim, a trebuit sa pleci ...ca să ne dăm seama ce ai însemnat pentru mulţi dintre noi, te vom iubi mereu KORCI!! R.I.P. CRISTI, I MISS YOU!”, a scris un prieten al acestuia pe youtube.

Pe facebook au fost postate sute de mesaje din partea celor care l-au cunoscut:

„Îmi pare rău că nu am mai avut ocazia să-i mulţumesc înainte de a pleca ACASA”

„O sa îmi lipsească dar ştiu că e acolo sus într-un loc mai bun. Acolo unde merită să fie”

„Toţi trebuie să-i mulţumim, căci pentru toţi a sărit şi ne-a ajutat cînd am avut nevoie”

„Ce tragedie, tot nu pot să cred. De ce numai oamenii buni păţesc deastea?”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările